Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Övrigt

Ingen lchf om man inte har glutenallegi????

2017-02-02 14:56 #0 av: julia11

Hejsan!

Fick i går en liten chock, tankeställare....men vet inte om det är sant, hittar inte svar. En kvinna med glutenallergi sa att jag inte ska utesluta gluten om jag inte är allergisk mot det. Då kan jag få det och bli så sjuk...vad tror ni., mår ju bra på det. Men har ju inte glutenallergi, tror jag. Får sån snäll magverksamhet liksom av det. Tacksam för lite svar och funderingar.

Anmäl
2017-02-02 15:03 #1 av: Sindri

Så helt korkat. Sjukvården har nån konstig inställning att man skall äta gluten och göra ett test för att få det på papper.
Ingen begär väl det av en rökare!?

Jag har slutat med gluten för 8 år sedan och mår så mycket bättre. Visst kunde jag äta det förr utan att bli akut sjuk, men nu får jag problem om jag äter det. Men varför skall jag det?

Tänker inte börja röka heller.
Bry dig inte ett skvatt om vad damen säger. Man äter väl vad man vill.

Människokroppen är inte skapt för att äta gluten i den mängd vi gjort de senaste decennierna. Man får olika symptom bara, en del blir mer sjuka, en del mindre, en del får allergier, fibro, reumatism etc.

Be damen läsa bl a Charmen med tarmen så kanske hon fattar.

Anmäl
2017-02-02 15:14 #2 av: hemul

Vad speler det förr roll om man blir glutenintolernat då om man inte tänker äta dit ivf?

Inte för att jag tror man blir det. Har ätit glutenfritt i över 10 år men äter någon enstaka gång lite vanligt bröd om jag blir bjuden eller så och märker ingenting.


Anmäl
2017-02-02 15:18 #3 av: IaMiaMaria

Nej, man blir inte allergisk eller intolerant mot ett ämne för att man inte äter det. Det är som att säga till en som inte äter fisk att om du inte gör det så bli du allergisk mot det och kan aldrig äta det sen. Logiken i det?

Anmäl
2017-02-02 15:32 #4 av: Gronstedt

Magen kan reagera tillfälligt på all slags mat man inte ätit förut eller inte ätit på länge - det är inte detsamma som allergi eller överkänslighet. 

Anmäl
2017-02-02 15:36 #5 av: Carmarino

Hon kanske menade att om man tror att man är glutenintolerant så ska man inte själv utesluta gluten ur kosten innan man testat sig. Gör man det så blir testerna missvisande. Om man däremot inte har några problem med gluten, så bör det inte vara någon risk att utesluta det om man vill äta glutenfritt. Här är lite information om man vill utesluta gluten ur kosten.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-02-03 08:40 #6 av: Vivisfaxarn

Det vete vi äter nu innehåller otroligt mycket med gluten än min mormors. Siffror är jag inte så bra på, men tror det är 40% mer gluten nu!
Tror inte vi är skapa för det.

Anmäl
2017-02-03 10:43 #7 av: parsley

Jonas Bergqvist skriver en del om gluten på sin blogg, bl a i det här inlägget.  http://www.jonasbergqvist.se/gluten-och-spannmal

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.