Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen - Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar

Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Vi som har autoimmuna sjukdomar

Jag mår fint men inte min hud och mage

2017-01-29 15:09 #0 av: marta68

Hej! Jag har hypotyreos (underfunktion i sköldskörteln) och äter Levaxin. Allt funkar bra, jag är frisk och pigg och det mesta är bra. Mina naglar är dock väldigt sköra och jag har lite problem med torr hy och utslag på hals och ögonlock. Läkaren sa att utslagen var svamp men svampsalva med hydrokortison hjälper bara för stunden, inte på sikt. Nu vill jag inte exprimentera mer med hydrokortison utan funderar på om det kan vara brist av något slag.  Jag äter ganska strikt LCHF-kost och mår bra av det men kan det vara D-vitaminbrist som orsakar problem med huden? En annan grej är att magen är väldigt trög, men det har den varit hela mitt liv. Kokosfett hjälper inte. Någon som har tips?

Anmäl
2017-01-29 15:46 #1 av: parsley

Magnesiumoxid kan hjälpa mot trög mage, om du inte vill äta linfrön eller psylliumfrön.  Magnesiumoxid finns hos hälsokosten eller på apoteket. 

MSM eller organiskt svavel sägs vara lite av ett undermedel och bl a vara bra för hår och naglar. Om du googlar på MSM bra för, så hittar du en del information, bl a den här.  http://morotsliv.com/2014/08/msm-for-en-piggare-och-battre-halsa.html MSM finns som pulver eller kapslar och det finns även salvor eller krämer med MSM i. 

Anmäl
2017-01-29 17:27 #2 av: Lisabet

Jag har också hypotyreos, och har/har haft utslag på ögonlock och tidigare även på halsen. Jag tar MSM, men vet inte om det hjälper mot just utslagen. Man måste börja väldigt försiktigt.
Det som hjälper mot klådan och besvären är tjärsalva. Jag hittade en salva man kan använda på ögonlocken hos salvorhantverk.se.  Men min dotter sa, att ägg kunde förvärra, så nu äter jag inga ägg, och har inga utslag på ögonlocken. Testade med majonnäs över jul, men fick inte tillbaka utslagen på ögonlocken, kanske lite på andra, privata ställen.
Man får testa vad som gäller för en själv. Men det är så skönt att slippa kortisonsalva.

Trög mage har jag också, och tar ganska mycket magnesium.

Anmäl
2017-01-30 08:09 #3 av: OlgaMaria

C-vitaminbrist är jag rätt säker på att du har men det kan vara många andra faktorer också. C-vitaminbrist och förstoppning brukar hänga ihop, och det är också väldigt viktigt för huden. Jag har också haft problem med förstoppning typ hela livet och det finns mycket som hjälper mot det men något av det enklaste och bästa är att ta en rejäl dos c-vitamin med ett stort glas vatten på morgon innan frukost.

Selen är också en vanlig brist i Sverige och är viktig för hud, naglar och sköldkörtel bland annat.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2017-01-31 22:24 #4 av: marta68

OlgaMaria, kan man ha C-vitaminbrist trots att man äter enorma mängder grönsaker? Jag äter alltid en stor portion grönsaker (gröna bönor, broccoli, blomkål, vitkål, spenat, etc) till både lunch och middag. Tror du att jag kan ha C-vitaminbrist ändå?

Anmäl
2017-02-01 10:40 #5 av: OlgaMaria

Ja om du äter massa grönsaker och ändå är förstoppad så tror jag du har c-vitaminbrist! Behovet av c-vitamin är oerhört olika mellan olika individer och kan vara väldigt högt om man har en sjukdom i botten. Vissa hävdar att man kan bedöma sin egen kropps behov av c-vitamin genom att se hur mycket tillskott man kan ta innan man blir lös i magen. Finns ingen vits med att ta mer än 1 gram per tillfälle (förutom att behandla förstoppning) då kroppen inte kan ta upp hur mycket som helst i taget och kan inte heller lagra c-vitamin. Så man kan ta typ 0,5 gram i taget många gånger om dagen, speciellt mellan måltider. Och så ser man helt enkelt hur mycket man kan ta innan man blir lös. Och om man hittar sin maxdos kommer man också märka att den dosen minskar för varje dag - dvs kroppens behov av c-vitamin minskar allt eftersom du ger den vad den faktiskt behöver.

Intressant fakta är att kroppen behöver jod, b2 och c-vitamin för att bilda T4. Finns flera andra viktiga näringsämnen för allt som har med sköldkörteln att göra men kanske dessa är av extra intresse för dig med tanke på att du mår bra av Levaxin (som är syntetiskt T4).

B2-brist kan också ge hudproblem. Sprickor i mungiporna anses som signifikativt för b2-brist.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.