Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Skala ägg

2017-01-29 07:08 #0 av: Vivisfaxarn

Jag gör som jag alltid har gjort när jag kokar ägg. Kokar och kyler i kallt vatten.
Sen är dom helt omöjliga att skala! Det är en ganska nytt problem, nån som vet?

Anmäl
2017-01-29 07:39 #1 av: Maria

Jag har hört någonstans att det handlar om hur färska äggen är.

För mig är det inget nytt problem utan det har varit så i omgångar så länge jag kan minnas.

/Maria

 

Anmäl
2017-01-29 07:45 #2 av: parsley

Färska ägg är svårare att skala. Ler

Anmäl
2017-01-29 07:55 #3 av: Maria

#2 Ja precis.

/Maria

 

Anmäl
2017-01-29 08:00 #4 av: hemul

Råkar också ut för det där oftare nu än förr. Märkligt.

Jag brukar picka äcken. D.v.s. göra hål i tjockändan där den där luftbubblan finns innan jag pluppar ner dem i vattnet. Det är för att de inte ska spricka så lätt när man kokar. Men det har också fördelen att om man börjar skala i tjockändan så är det lättare att komma under hinnan om de är pickade och det är ju det som är tricket med lättskalade ägg, att få loss skal och hinna, inte bara skal. Du kan ju prova och se om du tycker det hjälper.


Anmäl
2017-01-29 08:39 #5 av: tk1971

Ju färskare ägg, desto svårare att skala.

Anmäl
2017-01-30 08:14 #6 av: OlgaMaria

Håller med om färskheten. Brukar alltid ha väldigt mycket ägg hemma så att jag aldrig behöver koka helt färska ägg - för då blir de så jobbiga att skala. Ägg håller väldigt länge om de får stå i kylskåpet hela tiden. Färska ägg används däremot gärna till annat - framför allt majonnäs. :)

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2017-01-31 06:52 #7 av: Siggebus

Ahaaa! Färska ägg är svårare? Har alltid retat mig på de svårskalade äggen men då är de kanske bäst Glad

Anmäl
2017-01-31 09:34 #8 av: Sindri

I Tore Wretmans memoarer kan man läsa om att han som kökspojke blev rejält utskälld om de kokta äggen inte var ordentligt kylda, för då var de svårskalade. Så kanske gäller det att kyla mer, men man vill ju å andra sidan inte ha kalla ägg (oftast).

Gör jag äggen lite halvhårda för att ätas kalla så låter jag dem ligga rätt länge i kallt vatten. Tycker det blir lättare att skala då.

Anmäl
2017-02-01 20:39 #9 av: Hera

Låter alltid äggen stå någon vecka innan jag kokar dom. Då är det lättare att skala. De jag har i kylen nu var bäst för andra december och fortfarande friska och väldigt lätta att skala :)

Pickar aldrig mina.

Anmäl
2017-02-02 07:28 #10 av: Vivisfaxarn

Svaren är verkligen tydliga, färska ägg är svåra att skala! Frågade min kusin igår, samma svar! Hon köper, som jag, direkt från bonden. När hon
ska göra t ex ägghalvor till jul köper hon ägg i affären. Dom är gamla!

Anmäl
2017-02-02 08:21 #11 av: OlgaMaria

#10 Haha, det beror väl helt på. Inför jul får man helt enkelt köpa ägg i god tid. Och de ägg du köper i affären står det ju packdatum på så du kan veta hur färska de är. Jag föredrar att köpa färska ägg och förvara dem hemma i kylen. Då håller de längre jämfört med i butik där de står i rumstemperatur.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.