Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen - Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter

Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter

Fufu-mjöl kontra färsk plantain (kokbanan)

2017-01-08 10:10 #0 av: Sindri

Jag har börjat baka bröd på kokbanan och teff, och det funkar väldigt bra. Inte så minimalt med kolisar, men det klarar jag och vill framförallt få familjen bort från säd.

Nu har jag hittat Fufu-mjöl, men har letat mig tokig över hur mycket färsk banan t ex 100 gram mjöl motsvarar. Finns mest recept på att göra fufu på nätet, eller att göra mjöl av färska bananer.

Någon som kan ge en vägledning?  Eller skall jag helt enkelt blanda mjölet med vatten som till fufu och väga och lära mig den vägen?

Anmäl
2017-01-08 10:18 #1 av: Tjeja

Vad är fufu-mjöl för något? -nyfiken.

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2017-01-08 11:24 #2 av: hemul

Nytt för mig också. Kan tydligen göras på allt möjligt.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Fufu

Men ditt är gjort på enbart kokbanan alltså? Står näringsinnehållet. I så fall borde du ju kunna utgå från stärkelsen och räkna ut hur mycket du ska ta för att det ska motsvara en banan.

Kan du lägga ut recept? Jag har en kompis som inte tål någon mat alls nästan, bl.a. inte spannmål. Det här kanske kunde funka för honom.


Anmäl
2017-01-08 15:11 #3 av: Sindri

Nej, mitt mjöl är inte gjort på enbart plantain. Och det  står tyvärr inte hur mycket av vad. Men inga spannmål i alla fall. Innehåller plantain, potatismjöl och cassava, samt lite emulgerings- och antioxidationsmedel.

Blev själaglad när jag hittade det, och läste inte ordentligt på paketet, nu är jag mer tveksam till att använda det. Få se hur jag gör.

Jag håller på att experimentera fram en massa olika sorters bröd med kokbanan, teff och potatismjöl. Kan lägga ut en tråd med det, inte så jätteLC, men kokbanan innehåller en hel del resistent stärkelse som ju debatterats livligt i en annan tråd här. Teff är ett gräs och finns både mörkt och ljust. Billigast att beställa från nätet, ofta ngn som har X-pris.

På engelska finns massor med recept på kokbanan. Be din kompis söka på plantain och recipes så kommer det massor, även på Youtube så man ser precis hur det görs. Något jag blev helt frälst på är plantain crackers.

https://www.thepaleomom.com/plantain-crackers-nut-free-egg-free/

http://purelytwins.com/2015/03/24/grain-free-3-ingredient-bread-made-vegan-and-paleo/

http://allergirecept.blogspot.se/2013/08/tunnbrod-i-stekpannan.html

http://aspergermammasrecept.blogspot.se/2015/04/spannmalsfritt-tunnbrod.html

Bara några av alla sidor jag hittat. Lägger upp mina recept i en separat tråd.

Finns här nu http://kolhydrater.ifokus.se/discussions/587253398e0e746dee000baa-brod-med-kokbanan-och-annat-icke-spannmal

Anmäl
2017-01-09 05:58 #4 av: hemul

Tack. Bara att hoppas att han tål kokbananer. Det är jäkligt mycket han inte kan äta.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.