Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF för nybörjare

Honung i mat med lchf

2017-01-05 16:40 #0 av: Zelmabus

Har försökt googla men får inget vettigt svar.

Om man ska köra på lchf för att gå ner i vikt får man använda honung i mat ex på chevre?

Anmäl
2017-01-05 17:46 #1 av: obstitant

Får och får, ingen kommer att banka på din dörr för att arrestera dig om du gör det. Frågan är väl snarare vad du vill uppnå och hur känslig du är för socker. Honung är socker. Om du vill äta några gram socker (eller hur mycket det nu är i din honungsklick) och bedömer att det ryms inom din kolhydratnivå, och du inte riskerar att trigga ett sockerberoende, så varför inte?

Anmäl
2017-01-05 19:46 #2 av: Zepp

Jag kommer definitivt stå och banka på din dörr.. om du inför honung i din LCHF-diet!

Honung är lixom inte bara glukos utan oxå fruktos.. nästan som att införa Wiskey i LCHF!

Då föredrar jag Wiskey!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-01-05 20:44 #3 av: hemul

Äh, allt handlar om mängder. Ett par gram honung på en skiva chèvre gör stor skillnad för smaken. 1/2 tsk ~= 2- 2.5 g socker. Avgör själv.

Kan Sisson ta en sockerbit i kaffet, så nog sjutton kan jag ta lite honung på getosten.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.