Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Länkar - tidningar/hemsidor

SvD om dieter

2017-01-05 12:19 #0 av: Sindri

SvD har en serie om olika dieter. Förutom professor Hellenius varning om "livsfarligt" LCHF finns mycket som talar för just det. Dagens artikel om blodsocker och kolhydrater och intervju med Kerstin Brismar ger väl nytt hopp till landets diabetiker - som förresten minskar i antal.

http://www.svd.se/expert-efter-svds-diettest-skrota-iden-om-mellanmal

Anmäl
2017-01-05 16:17 #1 av: parsley

# 0 Premiumartikel. Är det värt att logga in för att läsa den?

Anmäl
2017-01-05 23:41 #2 av: Sindri

Aj då - noterade inte det. Det kan gå att läsa om ett par dar. Nej - köpa en e-pren bara för att läsa en artikel är väl inte värt. Dessutom vet ju vi "kif-are" redan det där. Glad
Man lät 4 personer, två med och två utan diabetes äta olika typer av mat under några dagar (alltså alla fyra fick under en dag  äta "normalkost"  utan sött,  en dag "normalkost" med tillägg av kolhydrater och socker, nästa dag, "sötkost" med mycket tillägg av söta saker och en dag LCHF) och så mätte man blodsockret och kunde konstatera att LCHF  var bäst på att hålla blodsockret på jämna, låga nivåer för alla fyra. Diabetesforskaren Kerstin Brismar var den som analyserade resultatet, och hon vill också att man skall låta kroppen vila och skippa mellanmålen, eftersom blodsockret ju aldrig går ner om man äter hela tiden.

Undrar hur länge det dröjer innan speciellt diabetesvården kan ta till sig detta helt och fullt, men hela sjukvården i stort borde läsa om detta?

Men Hellenius kommer så klart stå på sig som Rössner gjorde om hallonbåtarna, och sen står Marcus där med kniven i handen.....

Anmäl
2017-01-06 12:32 #3 av: papa-bear

nu har ju tydligen hellenius fått till det att lchf inte är bra om man är stillasittande, man skall vara aktiv om man ägnar sig åt lchf.

läste också på text-tv, 6/1 sidan 112-113, att gbp på ungdomar slagit väl ut, och att vanlig behandling inte fungerar, gruppen gick upp i vikt. om det är fel på behandlingen borde ju den ändras, och inte lägga en massa ungdomar under kniven, som ni vet vem vill.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.