Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Sötningsmedel

2016-12-26 19:33 #0 av: bjornen66

Hmm fattar inte en sak jag får sug o kan äta mer plus att min mättnads känsla är mindre när jag andväder sötnings medel även när jag andvänder stevia. För det ska ju inte höja blodsocker. Har inga problem att vara utan det. Men man känner sig lite blåst. Är det någon annan som har samma reaktioner?

Anmäl
2016-12-27 04:00 #1 av: hemul

Nej, inte med sött. Men kan det inte vara så att du helt enkelt gillar den söta smaken och därför vill du ha mer? Ibland tycker jag att man överteoretiserar. Man har sina preferenser och det gäller ju inte bara mat. Det finns saker man kan göra hur länge och ofta som helst (nästan) också.

Det finns saker jag har svårt att sluta äta om det finns mer, men det är så att säga "riktig mat", väldigt LCHF också. Sånt jag alltid har gillat. Men vem vet, snart visar väl någon studie att belöninscentrum lyser upp som en julgran hos vissa individer av revbensspjäll och att hormonerna dansar mazurka av kräftor.


Anmäl
2016-12-27 09:26 #2 av: ashe

Har hört från flera att de reagerar på sötningsmedel, trots att man inte "borde".

Det är nog bara att acceptera din verklighet och hantera den.

Jag blir konstig i mage och tarm av sötningsmedel. Väljer hellre socker, fast det ger sug.

Välj det som känns bäst, socker, sötningsmedel eller inget!

Anmäl
2016-12-27 18:55 #3 av: odezza

Vår sajtvärd Margareta har skrivit en artikel om sötningsmedel.

Om det är så, att det blir ett insulinsvar av sötningsmedel, så verkar ju det insulinet på en normal/optimal blodsockernivå. Därmed sjunker blodsockret till en nivå under det optimala. I det läget tycker jag att det verkar rimligt att kroppen svarar med ett sug efter något blodsockerhöjande.

"still lost in space and time"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.