Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsa

Metastaser och fett?

2016-12-08 19:40 #0 av: Bobbymilu

Bor i Spanien och idag âr det nyheter om metastaser och att man studerat studerat transport av fett (CD36) och när man tar bort fettet försvinner metastaserna. Jag vet ingenting om detta. men det verkar ha publicerats en artikel idag i tidningen Nature. Det verkar vara palmolja som är använd. Är detta intressant eller bara skrämselpropaganda? 

Anmäl
2016-12-08 20:05 #1 av: hemul

Vadå transport av fett? Vad är CD36? Ta bort vilket fett? Det man äter eller det man har på höfterna? Sorry, men jag förstår ingenting.


Anmäl
2016-12-08 20:05 #2 av: hemul

Fast det var rätt lätt att hitta artikeln.

http://www.nature.com/news/fat-fuels-cancer-s-spread-in-mice-1.21092


Anmäl
2016-12-08 20:23 #3 av: Zepp

Och jag kollade vidare!

"CD36 (cluster of differentiation 36), also known as FAT (fatty acid translocase), FAT/CD36(FAT)/CD36SCARB3GP88glycoprotein IV (gpIV), and glycoprotein IIIb (gpIIIb), is an integral membrane protein found on the surface of many cell types in vertebrate animals. CD36 imports fatty acids inside cells and is a member of the class B scavenger receptor family of cell surface proteins. CD36 binds many ligands including collagen,[3] thrombospondin,[4] erythrocytesparasitized with Plasmodium falciparum,[5] oxidized low density lipoprotein,[6][7] native lipoproteins,[8] oxidized phospholipids,[9] and long-chain fatty acids."

https://en.wikipedia.org/wiki/CD36

Hur som helst, det är något som förekommer hos alla vertebrater som en naturlig del av våra celler.

Cancerceller är inga naturliga celler, dock så kan de integrera olika saker för sin försörjning.

Tex så är det rätt vanligt att cancerceller är glukosberoende, det är oxå en sak de ärvt från friska celler.

Vissa är beroende utav GLUT4, medans andra sköter sin glukosförsörjning via GLUT1.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-12-09 14:14 #4 av: Bobbymilu

Tack Zepp för att du förklarade lite bättre. Jag skrev eftersom det var en stor nyhet här och att det var spanska forskare. Men nu vill jag veta om man kan fortsätta som vanligt med LCHF?

Anmäl
2016-12-09 17:03 #5 av: Zepp

Har du cancer?

Är den fettberoende eller glukosberoende?

Grejen är att.. cancer är vanliga celler som går på tok.. Apoptos brukar ta hand om alla sådana celler.

"Det finns en proteinfamilj som kallas för Bcl2 som har förmågan att reglera apoptos. Dessa finns för att försäkra att cellen dödar sig själv endast när det är ändamålsenligt. Dessa protein reglerar frisättningen av cytokrom c in till cytosolen och kan på så sätt reglera apoptos. Vissa proteiner är proapoptostiska och andra är anti-apoptotiska. De två grupperna kan binda till varandra på olika sätt och inhibera varandras funktion, och balansen mellan dessa två funktionella klasser bestämmer till stor del om en cell skall leva eller dö genom apoptos. När apoptotiska signaler kommer så aktiveras proapoptitiska proteiner och formerar oligomerer i mitokondriens yttre membran, där cytokrom c kan frisättas genom. Bax och Bak är de främsta proapoptotiska proteinerna som finns i membranet vid apoptossignaler. De anti-apoptotiska proteinerna är Bcl2 och Bcl-XL och de inhiberar apoptos genom att binda till proapoptotiska protein och inhibera deras funktion. På detta sätt hindrar de frisättningen av cytokrom c genom att de hindrar oligomerisering av de proapoptotiska proteinerna. Det finns även en grupp proapoptotiska proteiner som finns i cytoplasman och kan inhibera Bcl2 så att apoptos induceras lättare. Dessa finns i cytoplasman och de heter Bad, Bim, Bid. De inhiberar Bcl2 så att denna inte kan hindra de andra proapoptotiska proteinerna från att inducera apoptos. Bad, som inhiberar Bcl2, kan i sin tur inhiberas genom fosforylering. Den kan då inte binda Bcl2, utan Bcl2 blir fri och kan utöva sin funktion. Denna inhibering sker genom PI3-K-vägen, som stimuleras av tillväxtfaktorer, genom att Akt fosforylerar Bad.

För att inhibera apoptos finns också IAP:s (inhibitors of apoptosis). De har ett domän som ger dem förmågan att binda och inhibera aktiverade caspaser. Vissa IAP:s kan också ubiqutinera caspaser och därmed märka dem för degradation. På detta sätt finns en tröskel som måste passeras för att få bra apoptos. Det sker genom att anti-IAP:s som heter Smac och DIABLO frisätts från mitokondrien när membranpotentialen sjunker, och dessa inhiberar IAP:s. Htra2 frisätts också från mitokondrien, och detta är ett proteas som förstör IAP:s."

https://sv.wikipedia.org/wiki/Apoptos

Såvida man inte mumsar antioxidanter!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-01-03 21:24 #6 av: Torparmor

Varför har man testat palmolja är inte det en av de allra sämsta oljorna? Fast den är väl billig också och därför mycket vanligt i färdiga rätter

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.