Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Fettkaffe eller förmiddagsfasta

2016-12-04 09:14 #0 av: Henriknu

Hej!

Undrar om någon har egen erfarenhet av testat fettkaffe med kokosolja och smör på morgonen  - jämfört med - att inte äta någonting alls under morgon & förmiddag  = Om ni då märkt någon skillnad på viktnedgång?

Rent spontant så tänks det att fasta måste ju vara effektivare, men samtidigt så är det väl bra att ge kroppen en dos med fett på morgonen?

=)

Anmäl
2016-12-04 10:02 #1 av: ashe

Det beror väl på vem man är...Jag dricker fettkaffe på morgonen. Bara med smör för cocosen vill mina tarmar inte ha. Kaffet smakar gott, gör att jag vaknar till och jag håller mig mätt till lunch eller längre.

Men framför allt gör det att magen/tarmarna fungerar finemang. Det är viktigaste anledningen för mej.

Om fasta är bra eller inte tror jag man får prova sig fram till. Jag har inte testat morgonfasta.

Anmäl
2016-12-04 12:36 #2 av: Siggebus

Jag har druckit fettkaffe i ca 8 år på morgonen - äter inget då.
Dels tycker jag det är så förbaskat gott så det är en stor del i varför jag gör det men även pga att jag MÅR så jäkla bra i magen - känns liksom som att man bäddar in hela magen i mjuk bomull och det stora "lugnet" infinner sig Skrattar
Jag gick ner mina 45 kg ändå och nu när jag fick ta tag i mig själv igen efter att ha fuskat lite väl mycket och gått upp ett antal kilon igen så var det inga problem att börja gå ner igen trots kaffet Glad
Dock vet jag förstås inte om det hade gått bättre/snabbare utan kaffet men jag tänker inte testa - det funkar i alla fall. I alla fall för mig får jag väl tillägga Lipar
Jag har ingen cocos i mitt kaffe dock utan smör och vispgrädde.

Anmäl
2016-12-04 14:22 #3 av: CasaRamon

Jag dricker fettkaffe med smör och kokosfett varje morgon tillsammans med ett ägg. Äter ingen lunch annat än kaffe + ett frö- krisp , som jag bakar själv enl. lchf.

Middag 16.30 och sedan 16 timmars fasta tills frukost nästa dag.  Detta passar mej jättebra. Så lever jag året runt även på semesterresor, då jag har med mej brödet, och förstås kokosfettet.

Anmäl
2016-12-04 17:25 #4 av: Lchfman

Jag slutade precis för ett par veckor sen för att faktiskt också fasta förmiddagen. (16:8)
Märker ingen skillnad. Väger på hektot samma efter 2,5v. Skall ge det några veckor till..

Anmäl
2016-12-04 21:46 #5 av: adelai

Jag har nu i några månader fastat från föregående kväll ca kl.19 till följande dag klocka 15. (19:5). På morgonen dricker jag 1-2 koppar kaffe med 2 teskedar kokosfett per kopp. Frukost/lunch vid 15-tiden och middag 19-tiden. I praktiken har jag minskat en måltid, eftersom jag äter normala portioner vid lunch och  middag.

Jag har gått ner i vikt ca 1/2 kg i veckan. Det finns att ta av! Detta passar mej utmärkt tillvidare.

Anmäl
2016-12-05 17:49 #6 av: Lchfman

Fast det är väl inte fasta om du dricker kokosfett?

Anmäl
2016-12-05 17:57 #7 av: adelai

Du får kalla  det vad du vill, men jag går ner i vikt och det är huvudsaken för mej Jason Fung tycker att två teskedar grädde i kaffet inte stör fastan.

Anmäl
2016-12-05 19:48 #8 av: Lchfman

Nej uppenbarligen får du kalla det vad du vill. :)
Fasta i denna kontext är uppenbarligen att avstå mat, inte äta lite mat.
I ena meningen skriver du att du fastar och i andra att du äter kokosfett.
Viss skillnad.
Sen att du måt bra och går ner i vikt osv osv. har jag inte ifrågasatt...

Anmäl
2016-12-05 21:58 #9 av: adelai

Jag vill inte gå in på hårklyverier. Om jag under 19 timmar bara äter två teskedar kokosfett eller grädde så är det fasta för mej.

Anmäl
2016-12-15 08:59 #10 av: bjornen66

Jag brukar ta 1 mask Kako o fett plus lite stevia.

Anmäl
2016-12-16 08:18 #11 av: Effie

Att inte äta på morgonen påverkar inte min vikt. Om det skulle göra skillnad om jag tog lite kokosfett (jag vill inte ha det I kaffet!)...jag vet inte, jag känner inte för att inta någon energy på morgonen.

Jo, det har hänt att jag tagit lite smör till D-vitamintillskottet, för att det ska få lite fett.  Aldrig märkt någon skillnad på vikt och hunger.

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.