Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Underviktiga går upp i vikt?

2016-11-08 16:11 #0 av: shakespeare

Jag har läst i kostdoktorn Andreas Eenfeldts bok och på andra platser att underviktiga går upp i vikt på LCHF. Stämmer det, och hur kommer det sig isf? Man ska väl inte kunna gå upp i vikt om man inte överstiger sitt kaloriintag? 

Anmäl
2016-11-08 16:57 #1 av: Kyllan56

LCHF är viktnormaliserande. Ofta beror undervikt på att man inte tål spannmål och därför tar inte tarmen upp näring som den ska, det kan ge undervikt!

Ät ordentligt med protein och  fett, gärna från nötter, som mandel. Kaloriintaget bestämmer du själv. 

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2016-11-08 17:05 #2 av: shakespeare

Fast om du äter LCHF och inte överstiger ditt kaloriintag så borde man väl inte gå upp i vikt oavsett om du är under eller överviktig?

Anmäl
2016-11-08 18:01 #3 av: Kyllan56

#2 Det gav jag en förklaring till. Att man är underviktig kan bero på känslighet mot gluten, som gör att näringen inte tas upp av tarmen. Vad man äter är inte samma ska som att kroppen tar upp näringen. Det ser man på äldre människor som har sämre näringsupptag och ofta går ner i vikt.

LCHF innebär att man inte äter spannmål, alltså glutenfritt. Tarmen läker och börjar ta upp näring igen, vilket leder till viktuppgång.

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl
2016-11-09 13:32 #4 av: odezza

Om man är underviktig när man börjar med LCHF, är det sannolikt att man äter mer än man behöver för att behålla undervikten.  När kroppen äntligen får näring och bra byggstenar,  är det sannolikt att man blir hungrig, och äter mer.

Jag åt som en häst under första halvåret med LCHF. Sedan lugnade det ner sig, jag blev mindre hungrig, och åt därmed mindre.

Jag vägde 50 kg när jag började, gick ner till 43, gick sedan upp till 50 kg igen. Har sedan hållit mig däromkring.

50 kg är ok, men 43 kg är undervikt för mig. Och det var när jag vägde 43 som jag var som hungrigast. Frukost, lunch, middag, två mellanmål, och så ett litet kvällsmål. Numera oftast bara två mål om dagen.

"still lost in space and time"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.