Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Livsmedel

Nötmjöl

2016-10-27 09:45 #0 av: hewe73

Hej, ny här på Ifokus Ler

Jag vill bara komma med ett tips. Jag har malt eget mjöl av Paranötter, som endast innehåller 5 g kolhydrater/100  g. Fungerar alldeles utmärkt i stället för mandelmjöl eller kokosmjöl.

Är det någon som har några tips, funderingar, invändningar eller bara kommentarer. Tas gärna emot.

Anmäl
2016-10-27 09:48 #1 av: Carrosh

Går att göra likadant med alla nötter i princip. Allt beroende på vilken smak man vill ha på mjölet. Går även att blanda de olika sorterna i bakning/matlagning. Men det tror jag de flesta vet om redan :)

Vad kul att du hittat till nötmjölets land! Skrattar

\m/
Äta bör man, annars blir man hungrig!

Anmäl
2016-10-27 09:52 #2 av: [tk1971]

Nej, men jag har funderat på det här med nötter.

Jag köpte en påse valnötter av märket Eldorado. Det innehöll ca 14% kolhydrater. Sen såg jag att Eldorado hade bytt utseende på påsen, och samma(?) valnötter innehåller nu 7% kolhydrater. Sånt gör mig fundersam. Är det så att Eldorado rider på vågen av kolhydratskräck och ändrar på påsen och hoppas att ingen ser ändringen? Gör fler producenter så?

Anmäl
2016-10-27 09:56 #3 av: Carrosh

#2 Tittade du på påsar från de andra märkena? Kan ha blivit fel också, för det ska vara runt 13-15 g/100g kolhydrater i valnötter. Hör av dig till Eldorado vetja och berätta att du upptäckt ett fel på deras förpackning.

\m/
Äta bör man, annars blir man hungrig!

Anmäl
2016-10-27 21:18 #4 av: JMW

Jag fundrar på att det blir dyrt att köpa paranötter för att mala. Eller? Jag brukade förr mala mandel till mjöl för det var billigare än färdigt. Nu är det tvärtom. Jag köpet ICAs mandelmjöl. Ganska okej pris.

Anmäl
2016-10-28 05:55 #5 av: Tripod

Då måste jag kolla ICAs pris på mandelmjöl. Allt mandelmjöl jag har kollat tidigare har kostat astronomiska summor.  Alltså har jag alltid malt själv av lösviktsmandel som jag köper i Norge. Jobbar där. Kostar normalt 99 kr/kilo, men inför jul är det ofta extrapris. Som billigast har jag köpt för 39 kr/kilo.

Anmäl
2016-10-28 06:58 #6 av: hemul

Och enligt fineli innehåller valnötter bara 3.2 g. Hi och hej.

https://fineli.fi/fineli/sv/elintarvikkeet/376


Anmäl
2016-10-28 07:31 #7 av: JMW

# 5 Ja får du mandeln för 99 kronor så är det billigare att mala själv.

Anmäl
2016-10-28 19:44 #8 av: hemul

Tror det är nyttigare att mala själv. Nötter härsknar lätt (nej, man känner det inte om det inte gått så långt). Malda nötter lär härskna ännu fortare.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.