Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Ny medlem

2016-10-24 14:33 #0 av: Mammaewa

Nu har jag hittat hit, googlade på gastropares och kom bl à hit.
Ewa Nilsson heter jag, har typ1 diabetes sedan 1973, då jag skulle fylla 14 år. Jag har ätit LCHF i 31/2 år, mer och mer strikt. Nu misstänker jag att jag drabbats av gastropares, utan blodsockersvängningar, och letar mer kunskap, hoppas hitta lite här. Tack för mig, mammaewa

Anmäl
2016-10-25 13:47 #1 av: odezza

Välkommen hit. Tyvärr vet jag inget om gastropares utöver det jag har googlat mig till. Men jag hoppas att det dyker upp någon kunnig medlem snart som har lite mer att komma med.

"still lost in space and time"

Anmäl
2016-10-25 20:40 #2 av: Zepp

Inte heller någon expert på varken diabetes eller Gastropares!

Utiallafall.. det brukar härledas till Neuropati.. dvs nervskador på grund av oftast kroniskt förhöjt blodsocker under längre tider.

http://www.internetmedicin.se/page.aspx?id=5328

Finns lixom hur många komplikationer som helst av kroniskt förhöjt blodsocker!

Hur som helst.. Neuropatin är antagligen det man bör se till först, dvs få blodsockerkontroll/HBA1c under kontroll.

Det kan man lixom göra på lite olika sätt.. några inte alltid så hälsosamma.. tex med att äta fel mat och kompensera med tillsatt insulin.

För de flesta Typ1 så handlar det mer om att man faktiskt kan nyttja glukos som energi bara man får lämpliga doser insulin.

Om man däremot använder insulinet till att kompensera för dålig föda så är det ofta fara o färde.

Oså.. det utsöndra även annat hos friska.. andra hormoner/signalsubstanser.

Fördelen med LCHF, dvs mer fett är att man har lättare att beräkna sin insulindos.. där basalinsulinet blir allt viktigare och man får öven beräkna det för proteinintaget.

http://www.diabetes-book.com/

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.