Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF - Problem

Skillnad mellan ketos oh fasta

2016-10-16 14:24 #0 av: Minska kolhydrater

Har funderat lite på när de positiva effekterna av fasta avtar (reparation, förnyelse etc). Försöker kombinera fasta och ketos och undrar när fördelarna med fastan bryts. Räcker det att jag tar en kopp kaffe med kokosolja, lite frön och ett ägg på morgonen för att fastan ska brytas?  Väntar jag sedan med att äta till framåt kvällen, har jag då tillgodogjort mig alla fördelarna med att fasta. Eller måste jag vara helt utan mat fram till kvällen för att kunna tillgodogöra mig de positiva effekterna  med att fasta?

Anmäl
2016-10-18 11:10 #1 av: OlgaMaria

Fasta har positiva effekter, men näringsbrist har negativa effekter på kroppen. Enligt min mening är det svårt att balansera och endast få fördelarna men inte nackdelarna.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2016-10-18 13:53 #2 av: hemul

Det är klart att du bryter fastan om du äter.

Det finns folk som säger att de fastar X timmar, dricker bara kaffe med kokosfett och grädde på morgonen/lunchen/whatever. Så kan man ju göra, men då är det per definition inte fasta.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.