Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Vi som har diabetes

Diabetes och lågt blodtryck, konstig kombo?

2016-10-02 10:12 #0 av: Tyroidea

Jag har periodvis väldigt lågt blodtryck, rekordet är 80/44! Då var jag ganska snurrig. Lite salt fick upp det till över 90 iaf. 

Ju bättre jag sköter kosten ju lägre blodtryck har jag och mitt bs efter måltider är lågt medan fastsockret fortfarande är ca 8. Hba1c var 39 sist jag tog det. Det verkar som om det finns ett visst samband mellan lågt bs och lågt blodtryck. Nu har jag ju Hashimotos sjukdom/underfungerande sköldkörtel  också och det är troligt att blodtrycket är ännu lägre pga den sjukdomen (alla i min släkt har lågt blodtryck utan några sjukdomar).  Jag blir ofta väldigt snurrig när jag reser mig och har lärt mig vara försiktig. 

Finns det fler som har denna lite udda kombination av lågt blodtryck och diabetes typ2? Min diabetes verkar inte vara knuten till det metabola syndromet eftersom jag är slank och vältränad och har perfekta värden i övrigt. Genetiskt tror doktorn och stressutlöst efter en lång infektion. Men som sagt, ju duktigare jag är med att hålla nere kh och hoppa över frukosten (kör 16:8) , ju lägre blodtryck. 

Anmäl
2016-10-02 10:24 #1 av: Record

Det verkar snurrigt, för dessa värden hör i hop, ett fall för vården om det är som så. Funderar

Anmäl
2016-10-02 10:30 #2 av: Tyroidea

Vad menar du med hör ihop? Många med diabetes har ju högt blodtryck? Lchf hjälper en att sänka bt men om man redan har lågt så kan det istället bli extremt lågt som för mig.

Anmäl
2016-10-02 10:36 #3 av: Tyroidea

Doktorn (som alltid förespråkat lchf för alla) säger att all diabetes typ 2 inte beror på det metabola syndromet utan att ca 20% har andra idag ganska outforskade orsaker och att jag är ett sådant "case". Han säger åt mig att salta mycket! Men lågt blodtryck är ju inte farligt om man inte trillar och slår sig i huvudet. Dock blir jag ganska trött av det ibland.

Anmäl
2016-10-02 10:54 #4 av: Record

Ja tror att många fler har högt blodtryck fram till dess de konstateras ha diabetes. Är själv upptäckt ha diabetes 1994 och troligen haft detta flera år innan.

Därefter varit med i en stor undersökning, Recordstudien under tio år med massor av prov var annan månad med GSK i England. Blev tilldelad en dietist för att visa mig vad jag skulle äta, enligt det vanliga kostpyramiden, utan resultat annat än viktökning och högt blodtryck.

Då sa jag stopp 2007 och började med LCHF, med 26 kg ner, och fått ett nytt liv utan bröd, potatis o pasta o dåliga matrecept. Och stabilt blodtryck 140/30 och med minimalt av mediciner.

Anmäl
2016-10-02 17:34 #5 av: Tyroidea

Kul att det funkar Record! Att döma av svaren här ännu så länge är mitt "problem" med mycket lågt blodtryck lite ovanligt!

Anmäl
2016-10-02 22:31 #6 av: Record

Analogt med mekanikens lagar, grova rör och lågt tryck, klena rör och högt tryck. Därför kan man inte våga gissa vad din åkomma är.

Anmäl
2016-10-02 23:32 #7 av: hemul

Hr du verkligen 30 i undertryck eller skrev du fel?Förskräckt


Anmäl
2016-10-03 07:21 #8 av: Tyroidea

80/44 stod det, men det var ju knappt jag trodde på det heller. Tog en annan mätare och den visade samma, så det stämde nog. Normalt ligger mitt tryck på sisådär 94/62.

Anmäl
2016-10-03 09:01 #9 av: Record

#Hemul

Tack för du såg det, är naturligtvis  140/80 ja hade för bråttom att logga ut.

Anmäl
2016-10-03 17:37 #10 av: hemul

Det var ju tur det! Ler

Och jag missade att det var Record och inte Tyroidea som skrev det inlägget. Därför jag inte skrev vilket inlägg jag svarade på och förklaringen till att det blev lite förvirrat. Ursäkta.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.