Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Utmaningen -

Sambon är seg

2016-09-17 18:58 #0 av: postmortum91

Sambon har kört lchf i 1 vecka nu och idag mår han inte alls bra. Efter fysisk aktivitet mår han inte alls bra. Han har käkat men det är inte bättre. Vad ska han göra?
Vad har han gjort fel?

-Postnatal

Anmäl
2016-09-17 19:05 #1 av: Inkanyezi

Ingen aning om vad han kan ha gjort "fel", och det behöver strängt taget inte vara något han har gjort fel. Han mår inte bra helt enkelt, men det behöver inte ha ett smack att göra med L CHF, utan det kan vara något annat. Kanske en infektion, kanske att han helt enkelt är väldigt trött.

Om han har varit helt kolhydratdriven tidigare och har skurit ner nästan helt på kolhydraterna, är det rimligt att han blir mycket trött efter fysisk ansträngning, eftersom det tvingar kroppen att ta av fettet när glykogenet tar slut. Han kan helt enkelt ha kört slut på förråden och behöver ta igen sig. (Fett finns visserligen så det räcker, men kanske inte mitokondrier som kan ta hand om det.)

Om det är att han inte har ställt om till fett och har fått i sig för lite kolhydrater för aktiviteten, kan du räkna med att det kommer att vara så några veckor till, om ni inte gör en gradvis nertrappning av kolhydraterna. Gradvis nertrappning kommer troligen att innebära ökning av fettvikten under den tiden, eftersom det blir HCHF när man gör så. Jag tycker att det är enklare att fortsätta med LCHF, men se till att äta ordentligt med fett inför träning eller hårt arbete, och att vila när man känner att det tar emot.

Anmäl
2016-09-17 19:10 #2 av: [fritte1974]

det vet jag Gapskrattar

Anmäl
2016-09-18 14:49 #3 av: nokenok

Antagligen inget fel, utan det är omställningsbesvär.

Det kan ta månader innan musklerna är helt omställda.

Anmäl
2016-09-18 17:07 #4 av: Zepp

Det är typiska omställningsproblem!

Räkna med att det tar minst 4 veckor!

Död råtta i munnen och full riddarustning är tydliga tecken på omställningsproblem!

Det tar cirka 2 veckor innan ketolysen uppreglerats i främst hjärna och hjärta!

Sen så kommer alldrig musklerna ställa om till särskildt mycket ketolys, utan musklerna går främst över till fettoxidation.. det tar från 1 till 12 månader!

Under tiden så lider man som regel utav glukosbrist.. och det är själva meningen, för att kroppen skall ställa om till ökad fettoxidation/ketos/glukoneogenes!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-09-22 10:49 #5 av: parsley

Testa att ta extra salt. Det kan hjälpa mot omställningsbesvär. Ta 1/2 - 1 tsk salt, gärna seltin, som innehåller lite extra mineraler, i ett glas vatten och drick vid behov. 

Anmäl
2016-10-16 20:24 #6 av: [Nickname]

Elektrolyt och/eller spårämnen. Kolla in holistic mineral droppar.

Magnesium - fett - är antagonister.

Vitamin d3 i högre dos för serotonin?

Omega 3.

Kan även vara candida utrensings symptom. Mycket hemskt tydligen.

Anmäl
2016-10-18 11:12 #7 av: OlgaMaria

Håller med #5

Ofta förlorar man mycket vätska första veckan och då rinner också mycket salter ut ut kroppen.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2016-10-19 08:00 #8 av: [Nickname]

#7 kolhydratsberoende.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.