Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF för nybörjare

LCHF

2016-09-12 16:31 #0 av: Sivlin

Hejsan

Vi är ett par pensionärer som båda väger lite för mycket

Båda två går promenader o rör på oss men ändå går vi inte

ner i vikt

Vi äter vanlig husmanskost Så nu tänkte vi försöka kombinera

lchf och husmanskost

Jag var inne på LCHF-arkivet där fanns många recept man kan

använda Är det några andra som testat kombinationen?

Tar lchf bort mycket av sötberoendet???

Anmäl
2016-09-12 16:49 #1 av: NyLCHF63

När jag började med LCHF så gick nästan hela mitt sötsug bort! Jag är väldigt nöjd med denna diet, för mig är det nog den ända som fungerar i längden. Lycka till!

Anmäl
2016-09-12 16:51 #2 av: Mooniq

lch är husmanskost men utan potatis, ris, pasta, spannmål, majs och socker.

fullfeta mejerier och istället för ris, pasta och potatis - så tillagar ni grönsaker i olika former o färger. Sol

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2016-09-12 16:54 #3 av: Mooniq

Börja titta på alla livsmedel ni har hemma - allt över 5% kolhydrater går bort. Oftast blir det ägg, kött, fisk, fågel, skaldjur och grönsaker kvar som är under 5%. Kolla mejerierna - man bör inte dricka mjölk eftersom ett glas mjölk blir många kolhydrater tillsammans.

kolla vänstermarginalen för mer info och olika recept. lycka till

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2016-09-12 16:56 #4 av: Halvdansken

För mig är LCHF husmanskost, men i stället för potatis så tar man sallad, vitkål, svamp eller annan grönsak. 

Biff med bea + sallad (inte pommes eller bakad potatis). Falukorv med stekt vitkål eller pizzasallad osv.  Hitta er favoritgrönsak, eller sallad. 
Men sen kan jag gå på min favoritrestaurang och ta en stekt fläsk med löksås, och då äter jag potatis till. Men det är typ 3-4 gånger per år.  Eller ett par till flæskestegen på julafton.  

LCHF tar väl inte bort sötsuget sådär automatiskt, lite får man kämpa, men när jag går i godisgången i affären tycker jag numera att det luktar likadant som tvättmedelsavdelningen - kemi. 

Det viktigaste är att hålla sig borta från potatis, bröd, pasta och ris. Och givetvis godis, läsk, chips och sånt. Gör mat från grunden, inte snabbmat och halvfabrikat. 
Snart kommer ni att studera innehållsförteckningarna och upptäcka hur mycket tillsatser det finns. För mig har LCHF blivit en ögonöppnare för "ren mat", som jag gör själv.  Så i mitt fall handlar det inte enbart om viktkontroll, men vad vi faktiskt äter. 
Om jag nu ska käka potatismos (exempelvis) så gör jag det av ekologisk potatis, med ekologiskt smör och grädde.  Inte pulvermos, som jag glatt slevade i mig för 10 år sen. 
 

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.