Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Övrigt

LCHF i skolan vs Vegetariskt i skolan

2016-09-07 19:27 #0 av: skaggerik

Hej!

Jag frågade bespisningspersonalen på min gymnasieskola för några veckor sedan om de kan servera LCHF som specialkost. De sa då att det är önskemål och att det inte finns någon grund för det. Eventuellt så kunde de "titta på det" om de fick se ett läkarintyg som rekommenderade kosten. Jag kom nu att tänka på; är inte vegetarisk kost ett önskemål av samma typ som mitt? Ingen behöver visa intyg från en psykolog att eleven i fråga behöver vegetarisk kost. 

Vad säger ni? Jag är nu -30 kg övervikt och en skvätt till. Hur skulle ni gjort? Finns det någon här som vet av någon som blir/blivit serverad LCHF i skolan?

Erik

Anmäl
2016-09-07 19:45 #1 av: skaggerik


Anmäl
2016-09-07 20:57 #2 av: Zepp

Om jag skall vara riktigt ärlig så tror jag inte att den LCHF de skulle servera är vad du skulle kalla för LCHF ändå!

Utan.. man får göra det bästa utav situationen.. äta sovlet och grönsaker.. har du tur finns det smör!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.