Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Efter 3-4 år, märkligt problem.

2016-09-06 08:01 #0 av: Lchfman

Jag har pendlat nåt kilo kring min trivselvikt senaste 3-4 åren.
Mm helt plötslig sen i somras började jag känna mig svullen och tjockare?!
Tänkte först att det var en semestervecka med lite alkohol, ( dricker sällan eller aldrig annars) men sånna saker brukar göra att man ramlar tillbaka i rätt vikt/känsla ganska fort. Men nej då. Till slut nu för några dagar sen vägde jag mig för första gången på länge efter som även skjortorna började sitta obekvämt, och då ser jag att jag gått upp typ 5-6kg , herregud!!!
Så jag känner mig större och har definitivt lagt på mig runt mage och sidor.

Jag fuskar inte, jag gör inget annat än förr.
Det enda jag kan tänka mig är jobbluncher som ibland blir typ thai eller indiskt, men då tar jag köttet och så lite sås som möjligt.
Vidare så springer jag 1-2mil i veckan, så dom extra kolisarna som det möjligtvis skulle göra tvivlar jag på är problemet?

En sak som kanske skulle vara problem är stress? Småbarnsförälder och ganska krävande jobb psykiskt.
Så definitivt värre det senaste året, och då tänkte jag kanske stresshormonet kortisol kan vara boven.

Ät det någon som känner igen detta?
Väldigt frustrerande!?

Anmäl
2016-09-06 08:11 #1 av: ashe

Tänker som du - stress. Men också att thai och indisk mat kan vara rätt sockrade.

Så vad göra för att minska negativa effekter av stress? Verkligheten är ju ofta svår att ändra på.

Korta pauser är mitt tips. Att under dagen stanna upp, titta på ingenting och pausa tankarna och ta tre andetag. Det tar ca tio sekunder. Gör du det tio gånger under en dag har det tagit 1-2 minuter. Det har du tid medGladDetta är mycket mer verkningsfullt än man kan tro.

Andas!

Anmäl
2016-09-06 08:19 #2 av: Sindri

Mycket intressant fråga att diskutera. Önskar man gjorde det lite mer i samhällsdebatten.
Att man kan gå upp i vikt av att sova för lite är jag ganska övertygad om.

Efter fyra graviditeter hade jag flera förargliga kilon som inte gick att bli av med, trots att jag tyckte jag gjorde allt rätt.
Så - plötsligt blev barnen så stora så jag behövde inte gå upp ½7 varje morgon och se till att allt var med till skolan, maken lagade frukost.
Jag är en kvällsmänniska och jobbade med rätt fria tider, så jag kunde få lite av min egen dygnsrytm tillbaka, använde inte väckarklocka. Och - plötsligt försvann ett par kg - bara sådär. Är övertygad om att det var kortisolet som ställt till det.

Sover jag för dåligt några nätter nu så går jag upp direkt. Men jag vet de som går ner av att sova för lite - så vi är alla olika.

Men - jag tycker det här är en allvarlig sak vad gäller barn och ungdomar. De sover alldeles för lite, och själv upplever jag att sömnbrist gör mig mer sugen på onyttig mat, så de hamnar i en ond cirkel. Finns en gymnasierektor någonstans som förbjudit lärare att lägga lektioner för tidigt på mornarna.

(Ett par år senare hittade jag LCHF och slapp lite fler kilon - men det är en annan historia.)

Anmäl
2016-09-06 09:43 #3 av: Mooniq

En annan fundering:

Jag läste på om jod & selenbrist i vintras och granskade vad jag åt. Jag äter sällan/aldrig fisk, skaldjur där det mesta jodet finns, vårt land har det magert med selen oxå.. Jag började läsa, checklistan är lång men jag kunde pricka av mycket. Började med jodtillskott och selentillskott - de samarbetar i kroppen. och nu har jag äntligen tappat 10 kg, står i platå nu (frustrerande men övar på mitt tålamod). Om du äter fisk o skaldjur så har du ingen brist eller om du kör jodberikat salt. Men värt en tanke. Håller med om att stress är en bov oxå.

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2016-09-06 10:27 #4 av: Lchfman

Tack alla, thai och indiskt är sällan och i små mängder utan sås, så jag tror faktiskt inte detta är något som ändrat sig speciellt mycket det senaste egentligen.

Det som definitivt stör mer är negativ stress.

Jag skall hålla er uppdaterade och fortsätta fundera på vad det är och försöka hitta förändringar att göra.

Anmäl
2016-09-06 13:04 #5 av: parsley

Testa att skriv matdagbok under någon vecka. Då ser du svart på vitt att du äter som du tror. Använd t ex kostbevakningen.se för att registrera maten.

Det finns en aminosyra som heter L-glycine. Den sägs sänka kortisolet. Om den bidrar till viktminskning vet jag inte, men den kan göra att man sover bättre. L-glycine finns att köpa i Sverige, hos en del företag som säljer kosttillskott. Rekommenderad dos är 1 tsk, men man kan börja med mindre, t ex 1 krm och öka vid behov. Det finns en diskussiontråd om den här  http://kolhydrater.ifokus.se/discussions/5330671c8e0e7461540004aa-l-glycin

Testa yoga nidra om du vill göra något avslappnande. Det finns en del klipp på you tube man kan använda sig av. Gillar du inte den metoden, så finns det ett antal andra avslappningsmetoder, men det känner du säkert till... Blinkar

Sätter man en bit kirurgtape över munnen när man ska sova, så måste man andas genom näsan, vilket gör att man slappnar av och sover bättre. Det kanske inte leder till viktnedgång, men det leder till bättre sömn. 

Fasta i olika former kan också bidra till viktnedgång. Jason Fung, en kanadensisk läkare som samarbetar med kostdoktorn, rekommenderar att man ska fasta 3 dagar sammanhängande per kvartal + en del kortare fastor. Har för mig att det är 1 dygn per månad (men eftersom jag brukar fasta lite mer, är jag inte riktigt säker).  16.8 är en annan metod, som innebär att man äter det man ska under 8 timmar per dygn och fastar 16 timmar sammanhängande.  Periodisk fasta enligt 16.8 kan kombineras med längre fastor. 

Anmäl
2016-09-06 18:49 #6 av: Lchfman

Tack parsley.
Det är svårt att ge råd när man inte riktig vet personen bakom aliaset.
Men jag har inga problem med att jag lura mig själv och äta annat än jag tror, eller sötsug som stoppar saker i munnen på folk utan att dom kan stoppa det själva och andra dumheter som är vanliga här.
Jag har mer eller mindre en vilja av stål och inga problem med karaktären över huvudet taget.
Jag skulle dessutom bli helt tokig av nån pseudovetenskaplig avslappning som yoga.

Jag skulle inte heller äta tillskott bara för att det kanske kan göra nåt. Jag behöver fakta. Annars kan det kvitta.

Vad gäller fasta så blir det för mig i så fall en diet och nåt tillfälligt och lite åt hokus pokus. Nej lågkolhydrat och mer fett i vanlig mat utan krusiduller är det som funkar för mig.

Det andra i hela ditt inlägg med tejp över munnen osv är det jag verkligen ogillar med "LCHF"
Florerande Pseudovetenskap.
Men jag uppskattar ditt svar, och jag värderar inte vad du tror, men inget av detta fungerar i min faktabaserade värld.

Anmäl
2016-09-06 18:55 #7 av: parsley

# 6 Det är sådant som kan fungera, men känner man att det är helt uppåt väggarna, så är det inget man behöver ägna sig åt. Blinkar Dessutom tror jag de har psuedovetenskapliga teorierna inte är speciellt specifika för LCHF. De florerar lite varstans.  Är det mat på tallriken som gäller för dig, så kör på det. 

Anmäl
2016-09-06 19:09 #8 av: Zepp

Det är inte så att du lyckats blir 3-4 år äldre, trots LCHF, samt att ditt liv är lite annorlunda nu än för 3-4 år sedan?

Jag har till min förfäran upptäckt att jag lyckats fylla 60 för cirka ett halvt år sedan.. trots LCHF!Ledsen

Tröttare och stelare är jag.. köper inga skor med snören längre, det är en himla akrobatik att ta på sig oså kommer man försent till jobbet.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-09-06 19:21 #9 av: Lchfman

@mooniq
Det är intressant. Hänger ihop en del med binjurar och sköldkörtelproblematik verkar det som.
Dock så bedömer jag att jag äter ganska mycket ägg tex. samt nötter, fisk osv. med selen.
Jag får säkerligen i mig ok med jod genom salt osv. är min bedömning.
Men värt att ha i bakhuvudet, tack!

Anmäl
2016-09-06 20:02 #10 av: Lchfman

@Parsley
Ja så kan det vara så klart.
Min bedömning är dock att just LCHF drar till sig mycket psudo.
Det är synd när det finns så mycket bra vetenskap kring det.

Anmäl
2016-09-06 20:07 #11 av: Lchfman

@zepp
Jo så kan de ju vara, eller ja, visst stämmer det att jag blivit äldre. :)
Men denna förändringen kom över en månad eller tre typ. Så det känns inte som det är generell försämring pga ålder.
Känslan är att något förändrats. Livet visst. Och stress såklart.
Därför är stressen min bedömning än så länge. Skall se vad jag kan göra med det.

Anmäl
2016-10-07 19:31 #12 av: Lchfman

En månad senare..
Samma problem som verkar stabiliserat sig.
Ett hål upp på bältet, skjortor sitter sämre osv.
Gissar att jag gått upp ca 4kg över min vanliga medelvikt.
Dessutom känns det mer viceralt. Dvs runt organ bakom magmusklerna. Förutom mer fett på utsidan och sidorna med!
Det var just detta som var noll och inget förr på LCHF.
Bara lite trivselfett runt navel och sidhandtagen..

Riktigt jäkla störigt!

Vad har jag gjort denna månaden då?
Jo jag hade snuskoll i typ två veckor på vad jag åt medels våg och app. Inga överraskningar alls utan precis som jag bedömde och LCHF med väl godkänt.
Precis som innan. 10-40g KH per dag men ofta kring 20g.
Fortsatte springa som vanligt, snittar väl 1,5-2mil i veckan.
Har tom vart hos läkaren för jag kände mig svullen svag och sjuk.
Inga problem med blodprov urinprov eller nåt.
Dricker ingen alkohol.

Vad har hänt??

Anmäl
2016-10-07 19:42 #13 av: Zepp

Menna.. du har blivit äldre!

Altså om du kommer på vad det handlar om så PMa mig direkt.. iomed att jag redan fyllt 60 år.. och kämpar på, dock inte alltid så framgångsrikt!

Funderar själv på Thyroidhormoner samt samt jävligt låga testosteronnivåer!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-10-12 06:22 #14 av: Lchfman

Nej jag vill inte tro än att ett ålderstecken skulle kommit så abrupt.
:)
Men jag säger till om jag kommer på vad som hänt, alternativt om det löser sig till det bättre.

Anmäl
2016-10-12 22:10 #15 av: Anders-S

Har du kollat ditt kortisol? U-kortisol-48 timmar? Kontakta vårdcentralen och be att de testar U-kortisol. 

Läs "The Potbelly Syndrome" av Russell Farris och Per Mårin.

Anmäl
2016-10-13 18:30 #16 av: Lchfman

Anders-s
Intressant, det verkar kopplas ihop med koffein med. Det surplar jag i mig i mängder.
Ihop med fettkaffe varje morgon och sen flera koppar till per dag.
Kanske samband med stress och kortisol då.
Vidare så har jag i omgångar haft mildare förstoppningar senaste månaderna har jag insett i efterhand.
Även det något jag inte kan dra mig till minnes att jag någonsin haft innan.

Anmäl
2016-10-19 21:32 #17 av: Zepp

Mm.. kaffe är halva  min föda.. det gör att arbetsdagen funkar något så när!

Hemma så behöver jag inte lika mycket kaffe, utan då är det främst vin som får mig att varva ner och glömma vardagens strävan!

Iomed att jag redan fyllt ,60å inser jag att det är litta av och på.

På vardagar/arbetsdagar skall man vara ung/presterande, på helger gäller att ställa om till en trädgårdspåtande pensionär!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-10-22 17:57 #18 av: Lchfman

@17, zepp
Ja där ser man, är säkert inte kaffe då direkt.
Jag pendlar fortfarande från svullen till mindre svullen, har inte gått ner i vikt direkt till normala nivåer.
Väldigt märkligt och jäkligt störande.
Inte minst för att skjortor och kavajer inte sitter bra länge.. jäkla ilands problem iofs.

Anmäl
2016-10-22 18:54 #19 av: Zepp

Menna.. iomed att jag redan passerat 60 så har det visat sig att vissa saker inte är som när man var 20!

Träffade en kvinnlig bekant från förr om åren.. och det visade sig att jag antagligen skulle kunna behöva förstärkning utav Viagra?

WTF.. det där har aldrig tidigare förekommit i mitt liv!

Oandrsidan så har jag alldrig tidigare varit 60 pluss heller, frågan är om det skulle varit annorlunda om hon fortfarande varit i 20årsåldern.. jag tror nog mer på att det berodde mer på min egen förmåga?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-10-22 19:16 #20 av: Lchfman

Är du på vinet redan ?
:D

Anmäl
2016-10-22 19:34 #21 av: Zepp

Mm.. det är Lördag kväll så då har det redan slunkit ner ett glas vin!

Utiallafall.. och att det påverkar min syn på min manliga förmåga.. när jag övernattade hos henne så förekom inget vin.

WTF.. för det första så var det rätt länge sedan sådana aktiviteter förekom.. övning ger färdighet osv.

Iallafall man får inse att ålder ger olika tillkortakommanden!

Att alldrig komma hela vägen till skott är en sak, det var lixom sällan problemet när man var yngre!

Jisses, prata om I-landsproblem när man redan fyllt 60!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-11-20 08:56 #22 av: Lchfman

Samma problem fortfarande.
Förbannat irriterande.
Verkar ha stabiliserat mig i den högre nivån 73-74kg samt hård mage för jämnan om jag inte äter psylliumfrön på kvällen. Det känns som man går omkring med en "fat suit"
Detta mot som sagt 68-70kg tidigare. Och en skön balans i hälsan.
Jag måste lösa detta alltså..

Anmäl
2016-11-20 11:12 #23 av: Kvothe

Har inte kommit så långt som till trivselvikt ännu.  Men är på god väg (-24 kg) på 116kg nu.

Vad jag märkte i min senaste undersökning, är att just thai/kina-buffet lunch trots att man  undviker synliga kolhydrater (blir ju ofta isf en högprotein-lunch då fett är sällsynt på sådana ställen), ger mig ett direkt stopp i viktnedgången och en uppåtgående trend under 2 veckor. 

Vilket också kan ha varit orsaken till min långa platå under 2014-2015. Åt en sådan lunch kanske var 10:e dag. 

För att hjälpa kroppen, så har jag också vattenfastat flera gånger sen 2015. Insulin-känslighet, fettlever etc förbättras med fastan.

Även 18:6 eller ännu hellre 20:4, 22:2, 23:1 har jag märkt att är mycket effektivt för nedgång.  För att det ska funka måsta man ju äta mycket på kort tid och komma snabbt i hög ketos.

Anmäl
2016-11-20 15:46 #24 av: Lchfman

@kvothe
Intressant!
Jag har funderat på fasta med.
Skall nog testa det, och fundera över protein på bufféer istället för fett.
Tack!

Anmäl
2016-11-20 16:16 #25 av: Zepp

Har testat fasteperioder.. jag blir mest svinhungrig och överäter de dagar då jag får lov att äta!

De sexuella/manliga episoderna är fortfarande satta på undantag!

För övrigt så är jag nog mer inne på att de handlar om övning och fysisk förmåga/träning?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-11-20 18:02 #26 av: Lchfman

@zepp
Jag skall testa.
16:8 med en hel fastedag i veckan tror jag det blir.
Jag behöver en ny utmaning.
Kanske kan detta få mig att "komma tillbaka" igen med.

Anmäl
2016-11-20 18:13 #27 av: Zepp

Du kan oxå testa Paolos recept, minst två timmars hård löpträning per dag efter jobbet?

Nämenaltså, han har lixom delvis rätt, vi är lixom inte gjorda för desktop jobb och modern stress!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-12-17 10:01 #28 av: Lchfman

Sådär ja..
En månads strikt 16:8, inga fusk, körde varje dag. fastade t.o.m ett dygn i mitten nånstans. .
På LCHF så klart. Inga motgångar, körde fasta mellan 19:30-11:30.

Ingenting hände över huvudet taget, snittvikten över perioden var 73,7 men start och målvikt 73,6. vägde mig nästan varje dag på morgonen efter toalettbestyr.

Jag har definitivt ätit mindre t.o.m, för jag har tagit bort två tre mål om dagen, och inte ätit mer lunch och middag.

Spännande...

Anmäl
2016-12-17 13:30 #29 av: Margareta

Nu smyger jag mig in i tråden efter att ha följt den länge (spännande rubrik)
Jag har alltid trott den frustration du beskriver berodde på kvinnlig hormonomställning. Den pågåt ju hela livet i takt med åldrandet.

Jag känner flera trogna LCHF-are av båda könen som drabbats av samma fenomen. Intresset att lösa din problamtik är därför stor.
Det som är mest intressant med din historia är enligt mig att du inte verkar ha en beroendepersonlighet som stör (lite vill ha mer) och att du tränar regelbundet (springa av sig-tesen faller) och att du inte svarar på periodisk fasta.
Allt det tillsammans får mig att tro att det finns en obalans som kanske uppstår efter lång tid med LCHF, vad vet vi egentligen?

I de kontaktnät jag har så talas det om brister som kan uppstå med LCHF och allmänt. Selen är ett sådant ämne, eftersom vi generellt har selenbrist i hela västvärlden. De siffror som finns i gamla ouppdaterade tabeller stämmer inte med verkligheten. Ett annat ämne är Kalium. Jag själv har testat mig för Kalium och ligger inom ref, men vem har sagt att de siffrorna är rätt? De visar ju bara vad genomsnittet har för provsvar dvs kan vara generellt lågt mot vad som kan vara optimalt.
Jag har mitt fett (mer än du) på samma ställe och med samma hårda buk. Det är oerhört irriterande. Det enda jag med säkerhet vet är fel är min höga sänka och ett par andra inflammationsmarkörer.
Ingen vet var inflammationen sitter och VC säger det är normalt vid minåldet (60+) med lite sånt.
Jag söker vidare, men blir stärkt av det du beskriver eftersom jag har till stor del samma erfarenheter men andra ingångsvärden.
Jag är en stark beroendepersonlighet som kan trilla dit (gör det sällan om jag sköter mig) och jag tränar inte så mkt pga gamla skador jag dras med.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2016-12-17 14:02 #30 av: Lchfman

@margareta
Kul att någon är intresserad och nyfiken på problemet, så tack för det!
Du har rätt, jag är en ganska (väldigt) självdisciplinerad person.
Jag tränar en hel del ( jämfört med medel i alla fall,men inget elitsatsande alls) snitt i år ca 1,5 mil per vecka. Allt detta i medioker fart ofta utanför vägar. Så behaglig och nyttig kardiovaskulär träning.

Jag har heller aldrig problem med att "trilla dit" någonsin. jag har kolllat månader i streck där jag mäter och väger ALLT, hittar aldrig något som sticker ut som jag skulle kunnat missa. Så jag har verkligen på fötterna när det gäller att ha koll på näringsintag och träning osv.
Jag började också undra över inflammation osv. Och enligt läkaren efter en vansinnigt massa turer till VC så verkar jag ha inflammerad "bäckenbotten" urinvägar och annat manligt anatomiskt störs av detta.
Inget att göra åt tydligen förutom att stressa mindre så går det över. Dessa besvär börjar minska dessutom (peppar peppar) och träningsmässigt har det vart ok ett bra tag med ork osv. Det jag funderat på är mineraler med, men mitt fokus är zink.
Just pga stress, och annat som verkar vara signifikativt för zinkbrist.
Det svåra med allt sånt är att om kostilskotttillverkare fick bestämma så hade alla grav mineralbrist, och jag tycker det är svårt att hitta något bra skrivet egentligen förutom att man borde äta, men inte hur länge, när det kan tänkas ge utfall, och om det egentligen är nytta alls. Menmen, trots att jag bedömer att det ofta är helt meningslöst med tillskott om man äter en balanserad kost (LCHF såklart) så gör jag nu ett försök med just zink. Käkar just nu 50mg, och tänker sänka det till 25mg om några veckor. Då tycker jag att det borde ha gett nån typ av resultat.
Selen och kalium osv får väl bli nästa steg då :)
Nej sen gillar jag det du säger, "ligger inom ref., men vem säger att det är rätt"
Precis, jag har lite eller inget förtroende för sjukvården i stort. All den utbildningen sen kan dom aldrig hjälpa en med sånt här.
Har under några månader tagit två tre blodprov och urinprov osv. Dessa har varit "normala" tydligen. Sist frågade jag trevande om läkaren kunde kolla mineraler och kortisol, men tydligen fanns inga indikationer på att dom skulle behöva detta.

Detta kan bara inte vara "slutet" jag måste hitta rätt igen.

Anmäl
2016-12-17 14:37 #31 av: Margareta

Då är vi två som kämpar
Jag började förra året kosta på XL-test hos Werlabs och har gjort det nu igen. Är så less på sjukvårdens minimalistiska provtagning.
Den läkaren påpekar min höga sänka och tycker VC borde gå vidare, men nej...
Jag är autoimmun (prediabetes) och har fått diagnos artros i bla knän har därför börjat fundera på reumatiska inflammationer. Fingerlederna värker symmetriskt i kyla.

Jag har som ung haft sacroelit (bäckenet) efter salmonella/yersinia och undrar om något lever kvar efter det. Har inte varit helt ok sen dess, men det går i skov och jag är sämre nu efter att ha fått många bra år (12) på LCHF.
Kul att byta tankar, det får vi fortsätta med.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2017-01-17 12:15 #32 av: Lchfman

Jag saktade ner, tänkte på att inte hela tiden stressa.
Men först efter en rejäl magsjuka började det hända grejer (samband?! Antagligen inte)
Jag gick några förhatliga kilon till IOM detta, och har kunnat hålla mig här nu och tom sänker sakta men säker vikten. Är nere på 71 +- några hk.
Säger väl egentligen inte så mycket, men skjortorna passar, svullna känslan borta, och löpträningen går fint.
Så tillslut verkar 16:8 i tillägg till mitt vanliga LCHF gjort susen (peppar peppar)
Kanske löste min kropp problemet?

Anmäl
2018-01-24 18:42 #33 av: Kajak11

Och nu nyfiken. Har vikten förbättras nu ochså 1 år efter? Eller hur har det gått? Periodiskt faste 16:8 lösenord?

Anmäl
2018-01-28 10:29 #34 av: Lchfman

Ja faktiskt.
Skulle tro stress och kortisol var boven.
Jag kan fortfarande få svullna perioder, men äter jag som vanligt och lever som vanligt återgår jag till min trivselvikt (lchf-trivselvikt dvs) Periodiska fastan var trevlig och givande. Kör det då och då för skojs skull och för att det känns bra. Men behöver det inte. Dessutom så äter jag åt periodisk fasta-hållet normalt nästan.

Anmäl
2018-02-01 07:31 #35 av: Kajak11

Bra att höra. Grattis!. Stress och kortisol är boven till väldigt mycket från viktuppgång till allt möjligt. Jag har lagt till fler grönsaker i kosten den senare period. Bara mer grönt till lunchen än tidigare. Äggfrukost med lite smör och gurka. Magen måde inte bra på mejeriprodukter..annat än smör. Det blir lite eller något ost i helgar...ibland getost bara. Kokosolja inte bra heller. Men just nu försöker jag boosta med något nytt. Vet inte än hur det går men kännar mig just nu piggare än på länga och någon sort viktnedgång är kanske på gång..hoppas jag...det är för tidigt att säga. Leder och allt känns smidigare.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.