Annons:
Etikettallt-om-lågkolhydratkost
Läst 7758 ggr
starhawk
2016-08-27 12:50

Frysa in Coleslaw

Jag gjorde en sats Coleslaw igår, blev rätt mycket, går det bra att frysa in det?

Värd för Knivtillverkning  & Slöjd iFokus

Annons:
Honestyisdead
2016-08-27 12:54
#1

Blir väldigt vattnig när man tinar det igen.

starhawk
2016-08-27 12:57
#2

Jo det kan jag tänka mig, men hur är det med strukturen? blir det bara mos av altsammans?

Värd för Knivtillverkning  & Slöjd iFokus

Sindri
2016-08-27 13:39
#3

Har du haft på dressing? Annars kan du kanske syra den?

Honestyisdead
2016-08-27 13:43
#4

Dressing på coleslaw?

Sindri
2016-08-27 14:06
#5

Alla recept jag har sett har haft olika slag av dressing. För det mesta bara majonnäs, men även yoghurt, med senap, olja etc.

Honestyisdead
2016-08-27 14:15
#6

Coleslaw är med majonnäs.  Det är själva det som gör det till en coleslaw. Vanlig smaksättning av coleslawen är bland annat senap, salt och peppar. 

Därför undrade jag vad du menade med dressing. Det är ju inte dressing uran en del av slawen.

Annons:
Regulus
2016-08-27 14:30
#7

Den håller en vecka i kylen. Ät lite av den då och då.

starhawk
2016-08-27 16:25
#8

#3: 🤔 Hmm samma fråga som Hera, såklart att den har majonäs, senap, citronsaft och lite kryddor annars hade det ju inte varit en coleslaw.

#7: Som sagt så blev det en rätt rejäl sats, tror inte jag hinner/orkar äta upp allt på en vecka.

Värd för Knivtillverkning  & Slöjd iFokus

Sindri
2016-08-27 16:49
#9

Det kunde ju vara så att du bara rivit vitkålen. Just vitkål blir alltid så mycket mer än man tänkt sig när man börja riva.

Kanske bjuda någon? Tror inte majonnäs blir så bra i frysen. Men ge bort lite och frys in en liten del så vet du sen.

Eller så är det helt enkelt försvinnande gott………

Honestyisdead
2016-08-27 18:09
#10

#8 Jag hade gärna tagit lite av den för att hjälpa till ;)

Minns inte hur själva strukturen var, bara att jag aldrig fryser det igen för det var inte gott efter.

villvaramed
2016-08-29 09:58
#11

stå sig bra i kylen - upp till en vecka, låt smak  och näsa avgöra när den  blir tveksam att äta.
tror inte  på att  frysa - men testa med en lite portion så vet du.
Ta med till lunchrummet och du har möjlighet och bjud kollegorna.

Man kan äta coleslaw även till frukost och mellanmål med t ex tillägg av kvarg.

Ary
2016-09-01 12:08
#12

Majonnäs skär sig när den fryser vet jag efter att jag glömt en burk i bilen mitt i vinter. 😃 Blev bara olja och läbbig klumpar av den.

starhawk
2016-09-03 13:33
#13

Vi får se! nu har ja i alla fall fryst in en del bara för att se hur det blir.

Värd för Knivtillverkning  & Slöjd iFokus

Annons:
Sindri
2016-09-03 14:03
#14

Kom på en sak - majonnäs som skurit sig kan man ju "laga" med lite vatten.

Om den skurit sig när den tinar kanske det funkar att röra om som sjutton! Hoppas det lyckas.

hemul
2016-09-03 19:18
#15

#12 Hur smakade det då? För du åt såklart upp det. 😎

Ary
2016-09-04 10:34
#16

#15 Nej blää. 😮

hemul
2016-09-04 23:56
#17

Tror jag inte på. 😴

Upp till toppen
Annons: