Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Off topic - (OT) - Om sajten - Frågelåda - MinMat Hälsa Hälsovinster LCHF för nybörjare Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på osträtter och fett Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Övrigt
Mat - Livsmedel

Grisens hemlighet

2016-08-23 20:14 #0 av: Bobbymilu

Idag har har jag ätit en fantastisk köttbit, här i Spanien heter den" el secreto del cerdo" och är en del som slaktarna alltid sparat till egna matlagningen. Framdel där kropp och framben möts. Känner ni till vad den heter i Sverige

Anmäl
2016-08-23 20:32 #1 av: Sindri

Du måste mena Secreto Iberico? I alla fall i Andalusien heter den så. En av mina favoritbitar också. Jag har både ätit den på restaurang och lagat till den själv.
Den finns faktiskt att köpa  i Sverige i vissa butiker, importerad från Spanien, men då har den dels varit fryst och kostar dels över 300:- kr/kg.

När jag frågade i Spanien vad det var för kött så pekade de vid sidan av nacken. Det är där vi styckar av karrén i Sverige, kanske är det nånstans mellan karrén och revbensspjället. De styckar ju lite olika i olika länder.

Anmäl
2016-08-23 20:40 #2 av: Sindri

Men kolla här då; Svenskt kött har uppgraderat sitt styckningsschema

http://www.svensktkott.se/om-kott/styckdetaljer/gris/

I rubrikerna till höger hittar du detaljerad info om Sekreto.

Då skall man kunna hitta både Sekreto och Pluma från svenska grisar i våra köttdiskar.

Anmäl
2016-08-24 12:10 #3 av: Bobbymilu

Va bra! Tack för hjälpen, det blev första men inte sista gangen vi äter detta goda kött. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.