Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Lchf-kex?

2016-08-17 07:18 #0 av: escanny

Jag undrar om någon har ett recept på knaprigt lchf-kex som man kan äta m smör och ost på? En väninna äter lchf och det vore kul att kunna baka något att ha till kaffet. Jag har sett att hon brukar ha nån typ av kex med linfrön och annat i. Det får inte vara gluten i för det tål hon inte.

Anmäl
2016-08-17 07:29 #1 av: Mooniq

kolla vänstermarginalen så hittar du massa bra recept.

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2016-08-17 08:05 #2 av: escanny

Jag hittade ett recept där det ska vara "pofiber" i. Är det samma som fiberhusk ungefär? Och kan man ta fiberhusk istället?

Anmäl
2016-08-17 08:23 #3 av: Mooniq

pofiber är baserat på torkad potatis, både pofiber och fiberhusk är till för att ta upp vätska och göra det saftigare så det borde gå.

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2016-08-17 08:27 #4 av: Effie

Nej, man kan inte byta pofiber mot fiberhusk; de funkar olika. Fiberhusk blir geleigt; pofiber funkar mer som vanligt mjöl. Det lär kunna bytas mot t.ex. mandelmjöl; jag har inte testat.

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2016-08-17 11:30 #5 av: parsley

Mariannes LCHF har en omvandlingstabell där det framgår vilka mängder som motsvarar varandra när det gäller olika LCHF-mjöl. Osäker på om man kan använda den rakt av. 

http://mariannslchf.se/baka-med-lchf/omvandla-mjol/

Är man inte van vid att LCHF-baka så är det förmodligen lättast att använda sig av ett färdigt recept, som någon redan testat. Fiberhusk och pofiber ingår ofta. Fiberhusken sväller i kontakt med vätska och håller ihop brödet. Pofibern ger mer volym. Båda brukar finnas att köpa i vanliga mataffärer med lite större sortiment. Fiberhusk är ganska dyrt, men drygt. Pofiber kostar inte speciellt mycket (mindre än 15 kr där jag brukar handla).  Vill man inte köpa mandelmjöl och har en mandelkvarn, kan man mala hel mandel till mjöl. 

Anmäl
2016-08-17 11:42 #6 av: NyLCHF63

Jättegott fröbröd här http://levamedlchf.se/frobrod/

Anmäl
2016-08-17 12:19 #7 av: parsley

Birgitta Höglund har ett antal goda kex på sin blogg. Googla på Höglund kex eller sök på kex så hittar du recept. 

Anmäl
2016-08-17 15:53 #8 av: hemul

De flesta brödrecept går att använda till kex. Grädda små tunna saker och eftertorka dem en stund på låg värme. Men gör dem inte alltför tunna! Många lowcarbbröd blir smuliga och spröda och håller ihop dåligt. Man får testa sig fram. Man kan ju strö på t.ex. sesamfrön och lite flingsalt eller grovsalt om man vill också.

Har använt exakt samma recept till brödkakor, muffins med bär i, kanelbullar (!), semlor och kex. Bara form och eventuell fyllning/kryddning som skiljer.Skrattar


Anmäl
2016-08-17 19:56 #9 av: escanny

Alltså jag gjorde dessa

http://56kilo.se/froknacke/

Men hjälp vad gott det blev. Jag skulle inte ha några som helst problem att äta en plåt själv. Dessa kommer definitivt att ersätta mina kvälls-digestive. Å så enkla att göra också.

Anmäl
2016-08-18 07:51 #10 av: parsley

# 9 Kul att du hittade ett recept du gillade!Glad

Anmäl
2016-08-18 13:43 #11 av: gun92884

Det lättaste kexen görs av malet linfrö: 

- 4 dl malet linfrö 

- 2 dl vatten 

- knivsudd grovt salt 

- brödkryddor om så önskas. 

Vill du ha extra tuggmotstånd så blanda i en extra 1/4 dl hela frön.

Blanda ihop och låt stå och dra i några timmar. - Lägg cirkel av bakplåtspapper på en stor tallrik. Lägg rågade matskedar av smeten (blir väldigt fast) på pappret (ungefär 4 får rum om du har stor tallrik) och tryck ut tunna cirklar med en gaffel. 4 minuter i micron; låt stå 30 sekunder innan de tas ut. 

Dessa kex håller sig fint utan att behöva någon speciell förvaring. Jag bakar flera satser varje vecka. Det går fint att göra 'pepparkakor' också - lägg bara till (efter smak) sötningsmedel och pepparkakskryddor.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.