Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF - Problem

Ger snart upp..

2016-08-10 14:29 #0 av: Devana

Hej! För lite mer än ett år sedan avslutade jag en cellgiftsbehandling och har ätit lchf sedan dess. Strikt och mejerifritt sedan 7 månader till baka. Strax efter min behandling gick jag upp ca 10 kg och de vägrar försvinna. Under de månader jag ätit strikt har absolut ingenting hänt, kanske pendlat 0,5 kg fram och tillbaka. Har kollat mina hormoner, läkarna vill inte hjälpa mig. Jag vet inte vad jag ska göra längre, är så fruktansvärt trött på att ha det såhär.. Någon som har några idéer?

Anmäl
2016-08-10 14:53 #1 av: Mooniq

kan behandlingen göra så att kroppen går i baklås?

Jag har haft jätteproblem med att tappa vikt, har börjat med jodtillskott men om du äter fisk o skaldjur så är inte det ett problem du har. OM du inte äter så mycket fisk/skaldjur och jodberikat salt så är tipset att läsa på om jodbrist och selenbrist.

jag måste oxå ta bort all mejeri och ost, måste även begränsa kalori-intaget -denna kroppen släpper inte nåt om den inte måste.. jag har hållt på i snart 9 år.. Somnar Senaste månaden har jag tappat och är jätteglad för det och det verkar fortsätta för min del. Hoppas du hittar ditt så du märker skillnad oxå. Sol

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2016-08-11 07:34 #2 av: Mooniq

hur ser en normal dag ut kostmässigt? ge exempel. Kanske äter du för lite?

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2016-08-11 11:51 #3 av: NyLCHF63

Anmäl
2016-08-12 09:15 #4 av: KarinJ46

Äter du antiöstrogentabletter typ Tamoxifen eller nån annan aromatashämmare?

Dessa tabletter har båda viktuppgång som biverkning.

Anmäl
2016-08-12 09:57 #5 av: SpurtAnne

P-stav?

Anmäl
2016-08-13 08:56 #6 av: Devana

#2 Frukost: 3 ägg stekta i rikligt med ghee, te med kokosolja och ibland smör.
Lunch: En köttbit med något grönt, ofta sallad, broccoli eller avokado. Smör eller olivolja som fettkälla.
Middag: Ofta samma som lunchen fast lite mindre grönt och mer fett. Ibland gör jag soppa. Te med kokosolja på kvällen.

#4 & 5 Jag äter inga mediciner eller hormoner.

Anmäl
2016-08-13 10:17 #7 av: Tyroidea

Har du prövat 16:8-fasta, dvs i praktiken, hoppa över frukosten och ät bara mellan 12 och 20. Det funkar bra för mig, jag har blivit mycket piggare! Tar ibland kaffe med lite lite vispgrädde i bara. 

Anmäl
2016-08-13 10:32 #8 av: Mooniq

Bra att du inte äter mellanmål med tex ost eller nötter - de är bromsklossar.

bokför ett par dagar o kolla hur det ser ut energimässigt på tex fatsecret.se - jag tillhör den lilla gruppen som måste ge upp mejerier helt o hållet men även ha koll på kalorierna. Jag pendlar mellan 1400-1600 / dag - stillasittande jobb och lågaktiv träning.

Jag har kämpat i många år, i vintras läste jag om jodbrist och selenbrist - nu har jag ätit det som tillskott eftersom jag äter jodfri salt och nästan aldrig fisk/skaldjur. Nu har det släppt för mig. Tappade 10 kg relativt fort - nu står jag still på en platå. känns helt ok.

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.