Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen - Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar

Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Vi som har autoimmuna sjukdomar

K2 och blodförtunnande medicin

2016-08-07 13:21 #0 av: Hariettan

Hej
Är det någon som vet om man kan ta K2 vitamin om man står på blodförtunnande (Eliquis). Jag har förmaksflimmer och psoriasisartrit och tönkyr att D vitamin i kombination med K2 skulle underlätta min värk. Men hur är det med kombinationen av mediciner.

Anmäl
2016-08-07 13:35 #1 av: Maria

K-vitamin har ju med blodets koagulation att göra så jag tycker du ska rådgöra med din läkare.

/Maria

 

Anmäl
2016-08-07 13:38 #2 av: Zepp

K2 eller rättare sagt K1 motverkar blodförtunningen.. egentligen blodkropparnas klibbighet.

Ta upp detta med din läkare.. man kan få ställa om medecineringen!

För övrigt.. be om ett prov på D3 oxå!

Som regel så får man sådan medicin vid dina symptom.. i förebyggande syfte.. det är inte säkert att de ens mätt dina kougalationsfaktorer.. be i sådana fall om sådant prov oxå.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-08-08 08:03 #3 av: Effie

Om jag förstått det hela rätt, så är K1 och K2 inte samma sak. K1 finns I gröna bladgrönsaker och verkar blodförtunnande. K2 finns I ägg, inälvsmat och fermenterad mat, och hjälper D-vitamin att placera calcium på rätt ställe (skelettet).

Men kolla med din läkare. Jag har ingen medicinsk utbildning.

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.