Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Övrigt

Vad tror ni??

2016-07-29 18:36 #0 av: Bestämt mig :)

Jaha, på söndag är det 2 veckor sen jag började min resa mot - 35 kg :) Det jag vill med det här inlägget är att få era tankar och funderingar kring hur jag lagt upp det.

Jag promenerar 9 km/dag. 4,5 på förmiddagen innan lunch och 4,5 på kvällen. Äter 2 -3 ggr per dag. Bakar med Fiberhusk, Pofiber, ja ni vet.. Ingen alkohol (är nykterist) inga sötsaker, varken i flytande eller fast form.. På Åses blogg stod riktlinjer för intag av kolisar per dag; Max 10 g = strikt lchf, 25 = normal lchf och övre gräns på 50 g. Hur vet jag hur mycket jag äter? 

Förlåt om detta blev rörigt, men jag hoppas på några svar!

//Bestämt mig :)

Anmäl
2016-07-29 19:15 #1 av: Mooniq

Om du vill kan du bokföra en dag i www.fatsecret.se . Gratis och enkel.

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2016-07-29 21:06 #2 av: Bestämt mig :)

Tack för svaret och tipset, gjort så nu.. Mer kolisar än jag trodde i en low carb måltid.. 

Anmäl
2016-07-29 22:22 #3 av: parsley

Kostbevakningen.se är en sida där man kan registrera vad man äter och även lägga in recept. Den är kopplad till livsmedelsverkets databas.

Anmäl
2016-07-30 09:36 #4 av: Siggebus

Det finns http://www.minmat.net/ också. Man behöver inte vara medlem (som iof är kostnadsfritt) - bara om man vill spara resultaten.

Anmäl
2016-07-30 10:25 #5 av: Tyroidea

Eller www.matdagboken.se Där finns färdiga lchf-menyer.

Anmäl
2016-07-30 20:21 #6 av: Bestämt mig :)

Tack för svaren!! Jag har dock problem med att logga min mat, då jag ju gör mycket eget (säkert ni med) Bakar, och gör maträtter från grunden. Idag t.ex åt jag pannkakor, lchf hur lägger jag in det??Funderar 

Anmäl
2016-07-30 23:55 #7 av: alinass

Om jag t.ex. steker 10 pannkakor och äter själv 2st. då äter jag 1/5 av receptet. Jag lägger då in 1/5 av receptet( varje ingrediens för sig) i Fatsecret. Det är lite pilligt i början. Jag är själv nybörjare i Fatsecret men vilken hjälp det är! Helt plötsligt får man svart på vit hur många kolhydrater man satt i sig 😟

Om jag lagar mat utan recept så mäter eller väger jag upp varje ingrediens före den hamnar i grytan. Sedan gör jag en viss bedömning hur mycket av maten jag ätit. Visst det kanske inte blir exakt men jag har fått betydligt mer koll på vad jag äter idag jämfört med före jag började använda Fatsecret.

Anmäl
2016-07-31 08:17 #8 av: Bestämt mig :)

Oj då, det var pilligt.. Men jag provar.. Går ju an nu när man är ledig, men sen när man börjar jobba vet i sjutton om man har tid med detta :/ Fast då kanske de flesta måltiderna är inlagda och man kan ta av dem.. :)

Tack för svaret Alinass!!

Anmäl
2016-07-31 19:30 #9 av: Zepp

Nämenaltså.. ditt första problem är att veta hur mycket kolisar du egentligen äter?

Det får du reda på via tidigare råd.. grejen är att det oftast går att läsa på innehållsförteckningar.

Sen så säger du att du lagar det mesta från råvaror.. då får man kika på olika råvaror för att kolla av.

Grejen att laga det mesta från råvaror såklart bäst.. även om de saknar innehållsförteckningar.. återstår att få ett hum om deras kolisinnehåll.

Sen så.. det är lixom inte hundra pocent säkert att en viss mängd typ 20 gram kolisar är det bästa.. det är riktmärken.. 50 gram ger hur som helst ett större utbud av råvaror.. och sällan någon större skillnad varesig på ketos eller viktnedgång!

Såå.. fortsätt att laga det mesta från råvaror.. märker du att någon har rätt hög kolishalt så kan du antingen utesluta denna eller minska den.. passa samtidigt på att testa nya råvaror.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-07-31 21:25 #10 av: Bestämt mig :)

Tack för svaret Zepp!!

Verkar som jag ligger runt 50 kolisar/dag och det tycker jag är jättebraSkrattar (Om man jämför m hur mycket det var tidigare :/ Första veckan gick jag ner 3 kg, denna vecka 2 kg.. Precis som du skriver ger detta ett större utbud och då jämnar det ut sig tror jag  :)

Anmäl
2016-08-01 22:36 #11 av: Zepp

Prexis.. iomed det så ligger du under kroppens omedelbara behov av glukos.

Och då lär den få lov att uppreglera fettoxidationsförmågan hur som helst.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-08-02 18:49 #12 av: Bestämt mig :)

En fråga till Zepp, vad säger du om periodisk fasta? Är detta något man ska göra varje dag under längre tid, eller ett par ggr i veckan? Tror att det är effektivt, och det passar mig ganska bra just nu. Jag mår bra av det också.. :)

Anmäl
2016-08-02 21:45 #13 av: Zepp

Som regel när man äter LCHF.. speciellt i bantningssyfte så tenderar man att äta 1-2 gånger per dag.

Finessen med fasta är att sätta kroppen i katabolt och reparerande tillstånd.

Därmed inte sagt att man skall dra ner drastiskt på maten över längre perioder.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-08-03 07:26 #14 av: Bestämt mig :)

OK, tack igen :) Jag har fasta två - tre ggr/vecka är det lagom tro?

Anmäl
2016-08-03 16:04 #15 av: parsley

I kostbevakningen kan du kopiera in receptet och se direkt hur mycket kolhydrater, fett och protein det innehåller.

Periodisk fasta, t ex 16:8, brukar man köra så många dagar i veckan som möjligt.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.