Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Övrigt

Läskeblask är skadligt

2016-07-27 14:11 #0 av: Inkanyezi

Ja, jag vet, och de flesta av oss vet det redan: Läsk är skadligt.

Här på KiF går det ju ändå fetbort, eftersom det inte innehåller någonting som är nyttigt och helt bryter mot själva grundidén. Det är ju massor av kolhydrater och inget fett alls, inget protein, ingen näring överhuvudtaget. Bara gift, med många olika verkningar, en del av dem snabbare, medan andra är långsiktiga.

Och nu har en studie visat att det är skadligt också för råttor.
http://journal.frontiersin.org/article/10.3389/fnmol.2015.00086/fullcxense_hash=b307fb9e8b74f3452fb66d956f8be7d93f589e1b
Ja, jag vet, vi är inte råttor. Man kan inte vara säker på att det blir samma effekt på en människa som på en råtta, men iakttagelser av barn som dricker läsk tyder på att det ändå inte är så stor skillnad på våra reaktioner för läskeblasket.

Illustrerad Vetenskap har kommenterat det i en artikel, där de konstaterar att läsk kan skada din hjärna. Jag misstänker att de har rätt.

Anmäl
2016-07-28 20:31 #1 av: Zepp

Dubbel tur med andra ord.. att man varken dricker läsk eller är råtta.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.