Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Fatsecret

2016-07-27 00:14 #0 av: Räkmackan

Jag fattar inte riktigt. Avokado har 4,4kh, men avocado har 17? Bläckfisk har 2,2 men stekt bläckfisk ligger högre, eller om det var tioarmad. Hur vet jag vilken som är rätt mellan samma råvara?

Anmäl
2016-07-27 06:30 #1 av: parsley

Kolla källan.  Jämför med t ex kostbevakningen.se, som är kopplad till livsmedelsverkets databas eller med Fineli, som är den finska motsvarigheten till livsmedelsverket. Läs på innehållsförteckningen om det finns en sådan.

I en del länder, bl a USA redovisas fiber + kolhydrater ihop. I Sverige särredovisas de.

Är den stekta bläckfisken panerad? Paneringen kan påverka kolhydratsinnehållet.

Hur det är med fatsecret vet jag inte men det lär finnas en del appar som inte är helt pålitliga då användare själva kan registrera livsmedel i dem.

Anmäl
2016-07-27 08:06 #2 av: Räkmackan

tack för tipset! Är på semester i Spanien, så innehållsförteckningen finns inte (på restaurang) eller är inte solklar (kan inte spanska). Men bra, kostbevakningen it is then.

Anmäl
2016-07-27 08:42 #3 av: Mooniq

i fatsecret finns det olika alternativ hur du vill bokföra. Tex 1 hel avokado, eller 100 gram. Man kan själv gå in och ändra om man vill bokföra tex 1 ägg, eller gram. Valfriheten är stor när man bokför. Därför blir det olika summor.

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2016-07-27 15:45 #4 av: Räkmackan

Nä, för avokado ligger på 17kh även när du justerar mängden, dock utslagen så klart. ICAs avokado ligger lägre men ändå inte samma som kostbevakningen.se så nu skiter jag i Fatsecret och går tillbaka till Lifesum.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.