Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

En dags överätning?

2016-07-21 09:25 #0 av: shakespeare

Var ute på en fest igår och fick i mig mer nötter (paranötter) och vispgrädde (40%) än jag brukar. Gick kanske över mitt kaloriintag med 1000 kcal, men höll mig till strikt lchf-mat i övrigt. Simmade och sprang också tidigare på dagen.

Hur mycket kan det påverka min viktnedgång att överäta en dag? Kan det stanna upp viktnedgången? Har annars hållit mig till under 10 gram kolhydrater per dag (oftast max 5 gram) och ätit strikt LCHF. Märkte ingen större skillnad på vågen imorse, vägde 0,3 gram mer, men det kan bero på att min mage var lite mer full än vanligt och att jag kanske bundit mer vätska, brukar pendla lite på några gram upp och ner.

Anmäl
2016-07-21 09:53 #1 av: [Indii]

Knappast något alls skulle jag tro. 1 kg fett är 7000 kcal, så att äta 1000 kcal extra en dag gör säkerligen ingen större skillnad!

Anmäl
2016-07-22 09:15 #2 av: Siggebus

Bromsa kan det göra  - ungefär som att trycka på "pausknappen" i viktnedgången och kanske t om går du UPP i vikt om du kollat vikten nu efter. Men det är definitivt inte att du lagt på dig extra fettvikt utan snarare att det finns MER mat i tarmarna/magen än vad du normalt brukar sätta i dig.
Glöm det och gå vidare Glad

Anmäl
2016-07-22 14:23 #3 av: shakespeare

#1 #2 Tack, skönt att höra. Har inte visat sig något på vågen, så det gjorde nog inte alltför stor skada. 

Anmäl
2016-07-23 02:54 #4 av: hemul

"...vägde 0,3 gram mer"

Menar du 0,3 kg? Annars är jag nyfiken på vad du har för våg! Skrattar


Anmäl
2016-07-23 10:00 #5 av: shakespeare

#4 Oj, menar såklart 0,3 kg. Haha, skrev fel.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.