Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Livsmedel - Matfett

Fråga om mitt ghee är färdigt

2016-07-17 15:59 #0 av: Nillah59

Läste på en sida att man kunde göra ghee i en crock-pot. Så det har jag gjort. Ett kg osaltat smör skulle ligga i crock-posten i åtta timmar på värme, låg.

Redan efter två timmar såg det färdigt ut. Men jag har aldrig gjort ghee förut, så jag vet inte. Nu har det gått fyra timmar, och ser ut som på bilden. Är det färdigt nu tror ni?

Anmäl
2016-07-17 16:21 #1 av: parsley

Tror absolut att du kan hälla av det om du är trött på att vänta. LerJag tycker det ser färdigt ut. 

Anmäl
2016-07-17 16:44 #2 av: Nillah59

Tack Parsley då häller jag upp den. Ska bli intressant och se hur mycket som försvunnit. Det stod att de hade fått ut mer ghee med crock-pot.

Anmäl
2016-07-17 18:30 #3 av: Nillah59

Nu är mitt GHEE upphällt i burk. Från ett kilo smör blev 715 g ghee. Är det normalt spill? Det smakar underbart iaf, Mums! 😋

Anmäl
2016-07-18 03:07 #4 av: hemul

Tror jag brukar få ut aningen mer, men inte mycket. Svårt att se på bilderna, men det ser nog bra ut. Jag brukar göra i gryta och det är lätt att se när det är klart - för det blir helt kristallklart, som om det vore guldfärgat vatten i kastrullen. Man kan tycka att nu är det nog klart och så helt plötligt klarnar det ännu mera så man ser grumset på botten knivskarpt. Föutsatt att man skopat bort skrogget som samlats på ytan då. Jag kanske får extra mycket sånt för jag brukar ta vanligt saltat smör och saltet hamnar i det där grumset på ytan.

Tack på tipset om slow cooker! Det har jag inte tänkt på, men det ska jag prova. Då slipper man ju passa på det så noga.Ler


Anmäl
2016-07-18 03:36 #5 av: OlgaMaria

Jag antar att du maximalt hade kunnat få ut 800 gram eftersom smör innehåller 80% fett.

Angående tiden så kan man, om man vill, vänta tills det som ligger på ytan ser lite brunt ut. Smaken utvecklas och blir mer nötig och "karamelliserad" om man väntar längre. Det behövs inte så jättelång tid för att separera allt, men smaken blir godare om man väntar längre.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.