Annons:
Etikettmat-recept-på-bröd-och-brödbaserade-rätter
Läst 3872 ggr
Mooniq
7/17/16, 9:39 AM

Fröbröd - lättlagat med olika smakvarianter

Här är mitt brödrecept som jag tycker är busenkelt att göra. Oftast så bakar jag 3-4 plåtar och så har jag ett lager i frysen. Testa med olika smaker.

Funkar även som pizzabotten (malda frön/nötter), grädda brödet 5-6 minuter, ta ut och skapa din pizza och in i ugnen igen ca 15 minuter.

h2 { margin-top: 0.17in; }h2.western { font-family: "Times New Roman",sans-serif; font-style: italic; }h2.cjk { font-family: "Droid Sans"; font-style: italic; }h2.ctl { font-family: "Lohit Hindi"; font-style: italic; }p { margin-bottom: 0.08in; }BRÖD – lite kolhydrater 225 grader, 10 - 12 min.

2 msk fiberhusk
4 dl hela skalade sesamfrön – (crunchy-känsla på brödet)

ELLER 2 dl (100gram)mald/riven sötmandel/frön
2 tsk bakpulver
4 dl riven ost, (ca 130 gram) gärna stark ost = god smak
6 ägg

Ev nån smaksättare, se nedan

Blanda samman allt. Det blir en relativt lös smet.
Häll smeten på bakplåtspapper.

Bred ut tunt med en slickepott så det täcker hela pappret.
Grädda i mitten av ugnen.
Låt svalna, skär i rutor.
Går bra att rosta. Går bra att frysa in.

Förvara brödet i kylen, då det innehåller ägg och ost.

Man kan använda:

Pumpakärnor finriven

Solrosfrön finriven

Mandel finriven – god till smörgåstårtsbottnar, då den blir som ett vitt bröd

Skalade Sesamfrön – finriven- eller hela

Valnötter, finriven – eller andra typer av nötter, de som har stark smak bör man blanda med tex mandel så inte brödet får för mycket nötsmak.

Man kan även blanda i:

soltorkade tomater – finhackade 1 dl

oliver – hackade 1 dl

vitlök – inlagda , finhackade 2- 3 klyftor

Kummin 1-2 msk

pizzakrydda. 1- 2 msk

Parmesan kan strös över smeten innan gräddning

Älta inte problem - skapa lösningar!! 🤔😃

Annons:
Inkanyezi
7/19/16, 7:37 PM
#1

Tack för det receptet. Jag har provat det nu, och Jag passade på att blanda i sesam, mandel och valnötter. Jag kommer nog att prova lite olika varianter, men det var mycket gott, och till och med min fru, som vägrar att äta det mesta som jag äter, tyckte om det.

Trots den stora mängden ägg är det inte som "kall omelett" som någon nämnde. Med blandningen jag gjorde märktes inte någon nämnvärt äggsmak alls. Samtidigt fick jag nya idéer, så att jag har blandat i sesamfrön i min hemgjorda gräddfil, det är mycket smarrigt. Skalade sesam och solrosfrön som müsli.

Och brödet var väldigt gott att rosta.

Mooniq
7/19/16, 9:40 PM
#2

roligt att du testade.

Älta inte problem - skapa lösningar!! 🤔😃

Upp till toppen
Annons: