Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Off topic - (OT) - Om sajten - Frågelåda - MinMat Hälsa Hälsovinster LCHF för nybörjare Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på osträtter och fett Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Kokosolja

2016-07-11 20:04 #0 av: Räkmackan

Alla verkar tillbe denna produkt och jag har inte riktigt förstått varför? Det här att kroppen inte skulle ta upp energin, är det faktaverifierat? Om jag äter 3msk kokosolja/dag, ska det inte räknas in i mitt totala energiintag? Det låter ju för bra för att vara sant...

Anmäl
2016-07-11 20:19 #1 av: OlgaMaria

Jag tror inte man tjänar så mycket på att räkna energiintag över huvud taget, så länge man inte är ute efter att svälta sig. Det relevanta är VAD man äter och hur det påverkar kroppen. Ett ökat energiintag leder till ökad förbränning och kokosolja är väldigt bra för levern och ämnesomsättningen. Du ger helt enkelt energi till din förbränning.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2016-07-11 20:29 #2 av: [Belliszz]

Kokosoljs för mig har effekten:
* Sätter igång tarmarna på ett skonsamt och naturlig sätt.
* Jag använder de till min mage "är gravid" och resterande av min kropp.
* De är jätte bra för håret som inpackning.
* Funkar kanon som munhygien.

När de kommer till maten så har jag de i pannkakorna, jag steker i de. Jag har de i makaronerna. Jag har de i mitt te. 

Ja jag har de till de mesta.

De bostar mig med naturligt energi och 1 gång i veckan 24 timmar äter jag inte. Då jag "startar om kroppen" Då är kokosolja/fett jätte bra. Så ist för att börja äta mat direkt efter 24 timmar så tar jag en tsk kokosolja och de går bra för magen sen börjar jag äta igen. 

Så för mig är de jätte bra. Energi mesigt så är jag inte i "dimma" av kolhydraterna som ger onaturligt socker. Och jag är mer allart utan att känner min trött i huvudet vilket jag blir av socker

Anmäl
2016-07-11 20:30 #3 av: Räkmackan

Och det här med att det skulle vara dåligt för hjärt&kärl?

Anmäl
2016-07-11 21:53 #4 av: [Belliszz]

Detta hittade jag. Tycker de är väldigt intressant.

http://nosugaradded.se/halsans-guld-50-tips-pa-hur-du-bast-anvander-kokosolja/

Anmäl
2016-07-12 06:54 #5 av: LenaK63

#3  Det är Maj-Lis Hellenius som sprider myter.

http://www.ralfsundberg.se/2015/08/07/kokosolja-uselt-for-halsan-enligt-mai-lis-hellenius/

Anmäl
2016-07-12 08:22 #6 av: Räkmackan

Och Maj-Lis har helt fel? Jag försöker förstå.

Anmäl
2016-07-12 08:26 #7 av: Räkmackan

Bra men väldigt raljerande inlägg du länkade till. Om Time och Harvard säger att det är ofarligt så lyssnar jag, men huruvida Maj-Lis är söt och sportig är helt ointressant för inlägget.

Anmäl
2016-07-12 08:43 #8 av: Mooniq

kokosfett/olja är en fantastisk produkt. Hjälper fettförbränningen, hjälper tarmarna att bli av med dåliga bakterier, håller Candidasvampen i schack. har man torr hud så smörjer man kroppen. Bra för håret och ansiktet. Gott i maten - jag lagar asien-inspirerad mat och steker alltid i kokosfett. smörjer tarmarna, aldrig hård i magen.

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2016-07-12 21:42 #9 av: Annielle

Jag har ätit kokosolja i ett par år ungefär, men har i princip slutat helt eftersom det förvärrade min Ibs (diarr´e) gav mig klåda, men gick även ner lite i vikt när jag slutade (vilket inte var något som behövdes dock)

Till huden har den aldrig fungerat för mig, blir jättetorr av kokosolja på kroppen och har jag den i ansiktet börjar det dessutom svida och hetta.

Så, man får testa och se hur man själv reagerar, vi är alla olika och mår inte likadant av att äta eller dricka samma saker eller smörja in oss med samma grejer heller för den delen.

Men jag tror definitivt inte att kallpressad ekologisk kokosolja är skadlig.

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2016-07-12 23:54 #10 av: Aeria

Jag tål typ inte kokosolja :( inte att äta iaf. Första gången jag testade tog jag en tesked och guud vad ont i magen jag fick. Och det jag ätit den dagen kom ut igen med raketfart. Nästa gång testade jag med knappt 1/4 tesked med det gick inte mycket bättre då. Anväder det dock utanpå kroppen! :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.