Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Livsmedel

Turkisk yoghurt

2016-07-03 21:47 #0 av: Nillah59

Gubben köpte "fel" turkisk yoghurt igår. Arlas istället för Lindahls. Vilken skillnad! Mycket syrligare och inte alls samma goda konstisens. Men det är ju en smaksak. Men jag föredrar Lindahls mer söta gräddiga yoghurt.

Men kanske kommer Arlas från svenska kor och Lindahls från tyska eller nåt? Får kolla upp det.

Anmäl
2016-07-03 23:10 #1 av: Sindri

Sist jag kollade på Lindahls var den tillverkad i Tyskland - därför köper jag den inte.

Anmäl
2016-07-04 14:02 #2 av: hemul

Jupp. Lindahls mejeri är inte ett mejeri utan ett importföretag. Hur svenska de än försöker få förpackningarna att se ut, ibland med svenska flaggor och allt. Ägs numera av Skånemejerierna. Om det sistnämnda har gjort att även svensk råvara ibland kan förekomma, det vet jag inte. Men förut var det 100% import.


Anmäl
2016-07-05 12:34 #3 av: Tokryck

Den ekologiska turkiska yoghurten är gjord av svensk mjölk. Det är den vi alltid väljer. Visste dock inte att den oekologiska inte var av svenskt ursprung. Bra att veta.

http://tokryck.wordpress.com

Anmäl
2016-07-06 21:19 #4 av: hemul

Pratar du om Lindahls nu? Visste inte ens att de hade eko.


Anmäl
2016-07-07 07:53 #5 av: Tokryck

http://lindahlsmejeri.se/produkter/turkisk-ekologisk-yoghurt/

Både jag och min dotter äter det till frukost och hon till kvällsmat. Coop har ökat inköpen Skrattar

http://tokryck.wordpress.com

Anmäl
2016-07-07 11:44 #6 av: Mona52a

Jag köper oftast Lindahls eko joghurt, särskilt efter att jag också upptäckte att den vanliga tillverkas i Tyskland. Jag vill köpa svenskt! Sen blandar jag med en "slatt" vispgrädde (så den blir fet o go), några blåbär och egen kokos/frömüsli. Nu har vi semestrat 4 v  med husbilen i Tyskland, Italien och Frankrike. LCHF har inte nått ut i Europa?! för där hittade jag joghurt max 3,5 % och så fettsnål kan jag inte äta, smakar blää.  Tur att jag hade fyllt kylen, det räckte nästan hela tiden.

Anmäl
2016-07-07 12:41 #7 av: Tokryck

Ja grädde i gör det gott! Jag har kanel på min yoghurt. Så hemmagjord musli på det. Jättegott!

http://tokryck.wordpress.com

Anmäl
2016-07-07 15:22 #8 av: line84

#7 Skulle jag kunna få recept på din hemmagjorda musli? :-)

Anmäl
2016-07-08 06:53 #9 av: Tokryck

#8 Såklart :) . Denna gjorde jag i början när jag behövde veta mängder: 

https://madlchf.wordpress.com/2014/01/19/musli-det-forsta-jag-gjorde/

Numera häller jag på solrosfrön, pumpafrön, linfrön, nötter (mandel eller hasselnötter) och kokos i den mängd jag tycker. Gör ganska mycket på samma gång. Samma temp och tid. Sen på med eventuella chiafrön, vaniljpulver så som jag tycker och mycket kanel ;) .

Blandar yoghurt med grädde, på med kanel där med (jag tycker att det blir surt utan kanel och jag älskar kanel ;) ) och så müslin på det.

http://tokryck.wordpress.com

Anmäl
2016-07-08 11:17 #10 av: Sindri

Det är bara att botanisera bland olika glutenfria gryn och flingor. Samt nötter och mandel om man tål.  Jag har testat med bl.a. boveteflingor, hirsflingor, cashewnötter, sesamfrön mm.

Har man tur kan man hitta rostade kokoschips, lite fräckare än riven kokos.

Apropå youghurt - har någon testat Arlas nya grekiska i hink? Mer eller mindre syrlig än den turkiska?

Anmäl
2016-07-08 12:12 #11 av: line84

#9 Tack snälla! :-) Låter underbart gott!

Anmäl
2016-07-08 12:15 #12 av: line84

Jag köpte den här idag. Inte jättegod att äta som den är. Men hade den i min coleslaw och där funkade den kanon! :-)

Anmäl
2016-07-08 12:32 #13 av: Räkmackan

Det är 71g/100 kolhydrater i boveteflingor. Inget jag skulle äta på LCHF.

Anmäl
2016-07-08 13:34 #14 av: Sindri

Hmmm, några enstaka flingor i en näve musli...........ett par gånger i månaden.......
Funkar för mig i alla fall.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.