Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF för nybörjare

Sötning

2016-07-03 06:59 #0 av: Räkmackan

Förlåt om frågan varit uppe förut, i så fall kan ni bara ignorera detta. Men hur är det nu, om jag inte triggas av tex Ica sötströ, ska jag ändå undvika det söta i vardagen? Vilken påverkan kan det ha på min viktnedgång? Och hur vet jag om jag triggas? :)

Anmäl
2016-07-03 08:25 #1 av: Siggebus

Jag vet tyvärr inte vilken påverkan det kan ha på viktnedgången men jag t ex triggas inte av det. Jag gick ändå ner mina 45 kilo (kanske det hade gått snabbare utan? :P )
Jag har medvetet valt att ha sucketter i mina två koppar kaffe om dagen eftersom jag verkligen inte tycker om kaffet annars :)
Men det är det enda sötningsmedlet jag använder - jag bakar inte och äter inget som jag behöver ha sötströ till i övrigt så i mitt fall är det något jag accepterar.
Jag lagar all mat själv från grunden med så rena råvaror som möjligt så detta är något jag tillåter mig att "utsätta" mig för.
Tror du helt enkelt får prova själv och även fundera på hur MYCKET du använder?

Anmäl
2016-07-03 21:51 #2 av: Nillah59

Jag behöver gå ner 25 kilo och har också dessa funderingar. Jag har köpt en påse sötströ och tänker att jag ska baka nåt. Har Marianne Anderssons bakbok. Jag tänkte att om jag triggar igång sötsuget så får jag hålla mig till "tillåtna" kakor med just sötströ i.

Men frågan är ju vad tex mandelmjöl och andra bakingredienser gör för vikten. Fy man borde ha böttre karaktär. 😕

Anmäl
2016-07-04 07:31 #3 av: Siggebus

Risken med att lösa sitt sötsug med "tilllåtna" bakverk är ju att man fortsätter att mata sitt behov av att stoppa i sig en massa onödigt i alla möjliga sammanhang.
Jag hade speciellt i början problem med att jag hade ett sånt behov att att hela tiden stoppa något i munnen att tugga i mig för det var jag van vid. När jag satt vid tv:n på kvällarna eller när jag hade tråkigt eller när jag tvunget skulle "fika" hela tiden. Även om det är bakat på lchf-vis så blir det till syvende och sist ändå ett underhåll av "stoppa-i munnen-behovet" OCH en ökning av det totala kaloriintaget som absolut kan ha betydelse i viktnedgången.

Anmäl
2016-07-04 10:08 #4 av: Räkmackan

Siggebus, EXAKT så har jag haft det också. Och föll och dit på "tillåtna" kakor i helgen. Så nu har jag provat det 😉. Nä, det får bli guldkant vid särskilda tillfällen, annars händer inget på vågen och vanorna blir inte bättre.

Anmäl
2016-07-04 11:09 #5 av: Siggebus

#4
Så bra att du känner igen dig.....ha ha eller inte!? Skrattar

Anmäl
2016-07-04 13:01 #6 av: Räkmackan

Joooo, om jag lär mig av det så!

Anmäl
2016-07-04 20:39 #7 av: Lchfman

Alltid mycket snack om vad som gör vad.
Men glöm inte att man styr sig själv.
"Triggar" hit och dit, man har ju ett eget val med vad man väljer att stoppa i sig.
Det är ingen annan som gör det.
Eget ansvar?

Anmäl
2016-07-04 21:13 #8 av: Zepp

Har oxå en påse "Steviaströ" hemma som det hette på den tiden.. påse o påse föresten.. en klump numera.

Iallafall så hade jag tänkt mig baka både det ena och andra.. det blev lixom inget av.. varvid jag fortfarande har cirka 95% kvar.

Den klumpen lär nog vara mitt liv ut?

Kan vara bra att ha.. bara ta fram hammaren och slå fram några flisor.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.