Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Tänk hur man ska lösa resturang besök med lchf kost?

2016-06-30 19:52 #0 av: kajlun01

Hej
Lite orolig att ut o möte samhället med denna nya livsstil, hur ska man tänka vid resturang besök o typ snabb mellanmål om man inte he planerat i förtid? Finns det ngr restauranger så lämpar sig mer än andra just för det ända mål! Tack på förhand

Anmäl
2016-06-30 21:53 #1 av: Zepp

Tänk inte så mycket på detta!

Det sliter som regel till sig.

För det första så behöver man inte äta en endast pommes eller ris.. grejen är väl att välja resturant med omsorg.

Räkna med att du inte har helt koll på macofördelning.. kika mer på menyn och välj de bättre alternativen.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-07-01 09:37 #2 av: parsley

Lesscarbs har en del tips på sin blogg. 

Kan tillägga att en del pizzerior gör sk LCHF-pizzor, dvs pizzor som gräddas i en folieform istället för på degbotten.

http://lesscarbs.se/tips-och-rad/ata-ute-lchf/

Ha med nödmat om du behöver och inte blir riktigt mätt av restaurangmaten. Ölkorv, babybellostar och nötter/mandlar kan fungera. Tror även att sk grocs som finns i en del affärer kan fungera som nödmat. I en del affärer finns också "chips" av torkat kött.  Danska fläsksvålar finns i chipshyllan i en del mataffärer och kan också fungera som nödmat.  Har man någon lämplig burk kan man också ta med kokosolja eller MCT-olja. MCT-oljan är flytande och kan vara lite lättare att ta med en vad kokosolja är.  

Anmäl
2016-07-01 15:53 #3 av: Siggebus

När jag äter ute tar jag gärna någon rätt med bea-sås och ofta är det ju pommes till det men jag ber bara om grönsaker i stället. Brukar ordna sig.
Man tar bara bort det värsta och om de inte har något bra val i stället för pommes, ris eller pasta ..ja då väljer jag någon annan restaurang.
Många lunchrestauranger har ju ett salladsbord där man kan plocka själv som "förrätt" men då tar jag det till huvudrätten om de inte har några extra kokta eller stekta grönsaker man kan få.
Ska jag planera ett lite "finare" restaurangbesök och kanske till och med boka bord så kontaktar jag dem först och ser vad de kan erbjuda mig i stället för det jag inte vill ha. De som är flexibla och tillmötesgående får äran att ha mig som gäst Skrattar

Anmäl
2016-07-02 01:15 #4 av: jiim

Väljer alltid från menyn å ofta är inte svårare än att byta ut pommes eller vad det nu kan vara mot en  liten sallad. Aldrig varit några problem när jag frågat. Om det inte står direkt på menyn så brukar jag fråga vad som serveras till. (ofta är det pommes, även på finare restauranger)

Varken kyparen eller sällskapet ifrågasätter och det blir väldigt diskret. Man behöver inte be om extra mycket bearnaise, extra ost eller extra olja...

Så kan man fokusera på sällskapet istället för maten.

Anmäl
2016-07-02 10:21 #5 av: OlgaMaria

Det finns ju många lunchrestauranger med buffé. Där brukar det för det mesta gå att plocka till sig bra alternativ. Ofta finns det något kött och coleslaw plus andra bra grönsaker. Har för mig att de säljer kokta ägg på Pressbyrån? Low carb-burgaren på Max är bra.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2016-07-02 11:27 #6 av: Hanveden

Tommy tappar äter ute med jobbet och redovisar på sin blogg hur han lyckas med att hålla sig till LCHF...

http://www.tommytappar.se/

I en intervju på engelska på Kostdoktorn.se redovisar Tommy att han lyckats hålla ett snitt på 7,6 gram kolhydrater sedan februari 2010...

"Respekt"

Han siktar på under fem kolhydrater om dagen och har med andra ord nästan lyckats...

http://www.kostdoktorn.se/tommy-blev-halva-tommy

mLCHFh Cool.

Anmäl
2016-07-03 23:13 #7 av: Sindri

Aldrig haft problem med detta, varken hemma eller utomlands.

Man väljer en kött- eller fiskbit, ber att få byta potatis/ris/pasta till grönsaker/sallad + gärna en klick riktigt smör.
Man kan kolla på andra rätter i menyn och se vad de erbjuder för grönsaker och be att få det. Inget konstigt, aldrig fått surt bemötande.

Anmäl
2016-07-16 09:16 #8 av: Mooniq

Jag burkar kolla menyn, bestämmer mig ofta för en kötträtt och när beställningen görs så säger jag - inget bröd och ingen potatis i någon form, men gärna lite grönsaker istället - ingen har någonsin klagat, utan sagt - jajamen det fixar vi =). På vissa ställen har de frågat om jag vill ha extra grönsaker + sallad. så lchf är relativt välkänt numera - var värre när jag började för 8-9 år sen.

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.