Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Retlig

2016-06-30 14:05 #0 av: Räkmackan

Hej alla, hur länge sitter den här retligheten vid omställning till LCHF i sig? Det finns så klart andra faktorer som spelar in så också (läs tre veckor kvar till semester på tungt jobb) men just retligheten kring maten, när släpper den?

Anmäl
2016-06-30 17:16 #1 av: Siggebus

Vad menar du med "retlighet kring maten"?
Jag upplevde inget sådant utan i stället fick jag uppleva något jag kallade för "det stora lugnet"!  Glad
Redan efter bara ett par dagar kände jag liksom ett lugn - både till kropp och själ.

Anmäl
2016-06-30 20:58 #2 av: Zepp

Den där retligheten kan antingen försvinna direkt eller vara livet ut!

Det handlar mest troligt om Dopamin!

"I den bästsäljande boken Hjärnkoll på vikten beskrev Martin Ingvar och Gunilla Eldh hur hjärnan styr dina matvanor och många andra val i vardagen. Socker - och all mat som kroppen snabbt omvandlar till socker - kidnappar belöningssystemet. För att ta tillbaka kommandot måste du överlista den inre supermakten som styr dig mot glassfrysen och pastahyllan. "

http://www.bokus.com/bok/9789127130012/hjarnkoll-pa-maten/

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-06-30 22:07 #3 av: Räkmackan

Jag är retlig för att mitt belöningssystem är satt ur spel?

Anmäl
2016-06-30 22:22 #4 av: Zepp

Mm.. du får inte dina Dopaminkickar.. dessa är belöningar som ökar ditt välbefinnande!

Kan mycket väl vara något helt annat oxå?

Du vet.. är man irriterad/ledsen/upprörd så kan man alltid äta/dricka något gott.. så mår man litta bättre en stund?

Dopamin har den funktionen att det är ett feelgood hormon, det belönar sådana saker som är bra.. hjärnan fullkomligt älskar god tillgång till blodsocker!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-07-01 07:11 #5 av: Räkmackan

Jag är en klassisk "känslo ätare". Att kroppen saknar sockret låter väldigt väldigt rimligt. Jag får försöka hitta kickarna på andra ställen än i kylskåpet helt enkelt. Och att tappa vikt är ju också en kick😉

Anmäl
2016-07-01 19:33 #6 av: Zepp

Testa vitt vin, skaldjur, tända ljus, lämplig attraktiv  partner och sen avsluta kvällen med sex!

Då får du dessutom en dos Oxytocin.. det är oxå ett rätt bra Feelgoodhormon/peptid.. det tenderar att öka känslan av samhörighet/närhet/ömhet och gemenskap!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-07-01 21:39 #7 av: Räkmackan

Funkade fint även utan vin och räkor, hehe

Anmäl
2016-07-04 09:55 #8 av: KristinEmanuelsson

Min man har gått över till LCHF och det är som om han käkat taggtråd. Jag har varit med om denna resa en gång förut och fy fan på ren svenska. Han har adhd (add, men det finns ju inte längre) och inslag av aspergers. Ni skriver att sex hjälper, men seriöst, hur mycket lust tror ni finns när man aldrig får prata till punkt och det fräses mer än en vildkatt? Vad göra? 

Anmäl
2016-07-04 10:05 #9 av: Räkmackan

Det låter jättejobbigt för er båda! Finns det något annat han gillar? Jag tänker att fysisk träning kanske kan hjälpa. Endorfiner är ju "glädjespridare".

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.