Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Lchf i Polen

2016-06-11 21:52 #0 av: aktagrottman

Hejsan, skall en runda till Polen i sommar, vad kan man äte i Polen.
Vill helst hålla mig till LCHF... Eller i alla fall ren mat.

Gdansk, Gdanya och Sopot.

Anmäl
2016-06-11 23:20 #1 av: jiim

#0 jag var Lubin i våras.

Om du äter rökt kött&korv så har du hamnat i rätt land! Sen om du tycker det är "rent" vet jag inte. Generellt sätt så äter polackerna ganska ren mat tycker jag, åtminstone om man jämför med svenska. Största skillnaden är att man lägger mer tid på matlagningen.

Tesco å liknande matbutiker har gigantiskt utbud.

Sen rent generellt så oroar sig många när man åker iväg... Jag tycker aldrig att det är några problem att åka iväg? Man kan ju låta bli att handla det man inte vill ha ;)

Anmäl
2016-06-12 11:11 #2 av: hemul

Du har nog lättare att får förståelse för hur du äter där också efter som Kwasniwski och hans Optimal Diet är stort där och var långt före LCHF. Finns kliniker och läkare över hela landet som jobbar enligt hans metoder. Säg Źywienie optymalne, dieta optymalna, dr Jan Kwasniewski eller på engelska Optimal Diet eller dr Jan Kwasniewski diet så finns det chans att de vet vad du pratar om.

Dieten liknar LCHF men är högre på fett (!), håller igen lite på proteinerna och stipulerar att man ska äta en viss mängd kolhydrater (~50 g/dag), men det pallar du även om du normalt äter striktare. Favoritkolhydraten är potatis. Så bli inte förvånad om du får helstekt fläsk eller fläsklägg med med smörsås och en klick av det fetaste potatismos du någonsin ätit (har ett par av böckerna och har läst recepten). Skrattar

http://dr-kwasniewski.pl/
Google translate

Här har du en av klinikerna, Lido, som ju ser jättefin ut på bild ivf. Den ligger bara 2 mil från Gdynia. Kanske värt ett besök? Vet inte om man kan äta där som gäst, men det kan ju vara intressant. Själv skulle jag definitivt boka ett läkarbesök om jag hade chansen.

http://osrodek.optymalni.pl/
Google translate


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.