Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Vi som vill nolla kolhydraterna -

Hur blir man av med sitt sockerberoende?

2016-05-15 13:40 #0 av: Nanna70

Jag har ett stort sötsug, känns som en omöjlighet för mig att avstå godiset en gång i veckan. Det är nog faktiskt så illa att jag är sockerberoende.

Så till min fråga:

Hur skulle bi råda mig att göra för att sluta med socker, ska jag sluta helt tvärt eller är det bättre att trappa ner?

Jag har insett att det är detta som krävs för att jag ska gå ner i vikt samt bli av med min bukfetma. Jag har bestämt mig, nu får det vara nog med detta hemska socker!

Frågan är bara hur jag ska gå tillväga? Vad tycker ni? Alla råd är välkomna 😊

Anmäl
2016-05-15 13:50 #1 av: Gronstedt

Det är olika hur olika människor fungerar. För mig har det aldrig fungerat att trappa ned någonting, det är allt eller inget för mig. Andra tycker det är lättare att trappa ned gradvis innan man slutar helt.

Det viktigaste för att bli av med sockersug är att verkligen dra ned på/sluta med sockret. Det räcker inte bara att sluta med godis och läsk, man måste verkligen sluta med socker. Frukt, bär, spannmål och en del grönsaker och rotfrukter underhåller sockersuget, eftersom de innehåller så mycket kolhydrater. Även olika sötningsmedel underhåller sockersuget för många.  För en del människor utlöser vissa mejeriprodukter sockersug. Även här är det i viss mån individuellt hur man reagerar. Man får pröva sig fram vad man kan äta utan att monstret vaknar Lipar.

Anmäl
2016-05-15 14:50 #2 av: Nanna70

Men man ska väl ändå inte sluta äta frukt och bär? Från detta får vi ju mycket bra vitaminer.

Anmäl
2016-05-15 15:07 #3 av: Gronstedt

Vill du sluta med socker så ska du sluta med frukt och bär. Vitaminer kan man få från annat håll. Studera vitamininnehållet i övriga livsmedel innan du går på myten om att frukt skulle vara nödvändigt.

Anmäl
2016-05-15 16:23 #4 av: smurfis

Är man sockerberoende och vill få bukt med det så gäller inte "normala" regler. Du kan få i dig vitaminer på annat sätt. Ägg och broccoli är två bra exempel. Frukt är absolut inte nödvändigt.

Anmäl
2016-05-15 16:29 #5 av: parsley

LCHF-ingenjören My Westerdahl bloggar om sockerberoende på sin blogg. Kanske kan du hitta några användbara tips där.

Anmäl
2016-05-15 17:29 #6 av: Zepp

Man slutar tvärt.. sen faller man av.. osen så lär man sig något oså påt igen, med nya erfarenheter och litta nya matvaror/recept.

"Övervikten sitter i hjärnans belöningssystem där de osynliga krafterna som styr dina matvanor finns. Om man lär sig samarbeta med sin hjärna kommer kroppen inte att protestera när man byter vanor. Då bantar man med hjärnan istället för att köra huvudet i väggen."

http://www.bokus.com/bok/9789127134577/hjarnkoll-pa-vikten/

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl