Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Omega 6

2016-05-15 13:16 #0 av: fiskenihavet

Innehåller majonnäs mycket omega 6? Eller...?

Anmäl
2016-05-15 13:33 #1 av: Inkanyezi

Vad är majonnäs för dig?

Ursprungliga majonnäsrecept innehåller äggula och olivolja och lite citronsaft och peppar. Där finns nästan inget O6, men en hel del enkelomättat fett och mättat, liksom beroende på äggen, som kan innehålla en del fleromättat fett, också omega 3.

Det som säljs som majonnäs i affärer kan vara vad som helst och har inte mycket med majonnäs att göra.

Anmäl
2016-05-15 14:18 #2 av: fiskenihavet

Ja, riktigt. Tänker speciellt på den i affären m rapsolja.

Anmäl
2016-05-15 14:30 #3 av: Inkanyezi

Sedär, då behövs lite mer information. "Den i affären" finns ju i ett otal varianter, varav en del innehåller mer av en olja och andra innehåller en annan olja. Du får titta på innehållsförteckningen och eventuellt också kontakta tillverkaren för att få någotsånär tillförlitlig information.

Anmäl
2016-05-15 14:37 #4 av: fiskenihavet

Jepp. Därför skrev jag 'm rapsolja'. Rapsolja har väl hög andel omega 6.

Anmäl
2016-05-15 14:40 #5 av: Zepp

Rapsolja är väl knappast det sämsta för att använda i majonäs?

Grejen är att all majonäs är någon form av olja blandad med främst äggula.

Det är väl främst om man har stort intag av majonäser för fettenergi som man ens behöver fundera på omega-6?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.