Konserveringsmedel
Kort och gott: Hur illa är det att äta natriumnitrit?
Eh.. det har använts i några hundra år i konserverande syfte utan att det visat sig vara det man bör undvika mest.
Sen så utsöndrar dina salivkörtlar mer än vad du får i dig via födan
Är du rädd för nitrit vilket är ett viktigt ämne i kroppen så bör du främst unvika grönsaker, som innehåller nitrat.. vilket omvandlas till nitrit i magen.
Oandrasidan om du inte är rädd för nitrit så kan du köpa ämnen som kosttillskott som ger ökat nitrit i blodet. det lär ge ökad vasodialtion/bättre stamina och sexuell lust på äldre dar.
Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.
Aha. Ok. Har läst här att man absolut ska undvika det e-ämnet. Så da är det bara att äta och vara glad alltså?
Grejen är nog snarare att man kan undvika en del av de livsmedlen?
Då pratar vi altså främst billiga charkuterier!
En annan sak är att ju mer E-ämnen ett livsmedel innehåller ju sämre är det då främst kanske iomed att det är högt processat.
Natriumnitritsalt har sin roll i charkuterier främst iomed att de förhindrar botulism.
Och det vill du inte drabbas utav, vill jag lova!
Natriumnitritsalt har även andra egenskaper.. det gör tex att billiga/dåliga råvaror kan dels hålla längre, dels vara smakligare längre.
Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.
Låter logiskt. Så pålägg ska man, generellt, undvika ifm att det är processat?
Man får kika på resten av innehållsförteckningen och sen dra egna slutsatser!
Grejen är att fäblesen för tunna skivor tarvar mer E-ämnen!
Köp hellre hela bitar och skär själv!
Ju mer vatten de pumpar in i skivorna ju mer kemikalier krävs för att de inte skall ruttna redan på affärshyllan.
För övrigt anser jag att "tunna skivor" borde förbjudas omedelbart!
Man får ju för f*n ta minst ett paket för att det skall bli något med substans att bita i!
Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.
Tack, Zepp