Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Medlemmar -

beta-cyclodextrin

2016-04-17 16:17 #0 av: Eruts

Någon som vet något om cyclodextrin?

Anmäl
2016-04-17 17:18 #1 av: Zepp

https://en.wikipedia.org/wiki/Cyclodextrin

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-04-19 00:36 #2 av: hemul

Nä, men jag har googlat runt lite sen jag läste om det hos Annika. Vad jag hittade kan du läsa där. Det lät ju bra först, tills jag hittade att det används i bantningsbiller för att binda fett som sedan bajsas ut.

http://annikadahlqvist.com/2016/04/17/kan-socker-krossa-aderforkalkning/


Anmäl
2016-04-19 13:17 #3 av: hemul

Jösses. Bantningspiller skulle det ju vara.


Anmäl
2016-04-19 19:36 #4 av: Zepp

Du menar, banta genom oljig avföring?Ledsen

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-04-19 21:58 #5 av: hemul

Vet inte om det blir oljigt. Man ska ta pillerna ihop med mat och fibrerna kan tydligen absorbera upp till en 50 g mättat fett per dag.

Ska googla vidare. Är lite i farozonen för statiner och jag testar hellre något sånt här om det skulle kännas nödvändigt att göra något. Om man tar det mellan måltiderna borde det väl låta fettet man äter vara ifred och ägna sig åt placken istället.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.