Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Livsmedel

Livsmedelsdatabaser

2016-04-14 11:21 #0 av: peoy

Har inte undersökt kostbevakningen som många rekommenderar så mycket. Antar att deras databas kommer antingen från Fineli eller SLV, inget eget, eller kanske inte kombinerat.

Jag använder FatSecret för att skriva in och näringsberäkna recept, sen går dom använda i den egna registreringen. Saknas något livsmedel, så kan användaren själv lägga in det i databasen, och välja att dela eller inte. Det ger en enormt stor databas med livsmedel från alla tillverkare, även de som är tillgängliga i de svenska livsmedelsbutikerna.

Saknar som vanligt vissa funktioner, och en del av de jag saknar går komma runt (ex. om man ätit nåt liknande tidigare i veckan så kan man bara kopiera det från dagen eller en hel vecka före, går att komma runt genom att mixtra med URLen lite). Inte heller finns det riktigt de sammanställningar jag som datanörd skulle vilja ha (f/p/k/kc hel månad eller helt år i tabellform).

En annan riktigt bra är Livsmedelsinfo som kombinerar SLV med Fineli + att den har några funktioner för att bygga "recept" eller måltider, gick inte spara nåt själv sist jag testade
http://livsmedelsinfo.nu/

En som också är värd att kolla på är Matkalkyl, som förutom mat räknar på lite andra saker:

http://matkalkyl.se/

Sen en av mina favoriter när det kommer till svenska butiksvaror, Dabas som producenterna själva ska lägga upp information i:

http://www.dabas.com/

Anmäl
2016-04-15 02:00 #1 av: Margareta

Jag använder just nu Myfinesspal och uppskattar streckkodsläsaren. Det spar mycket tid. Den db verkar också stor. Den kopplas till andra system jag har tex Withings.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.