Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Kurrande mage med LCHF

2016-04-05 15:20 #0 av: HMT

Äter LCHF och får efter måltid en högt kurrande mage, ungefär som man ibland kan ha då magen är tom och man är hungrig. Tycker att jag äter mig mätt så det är inte det att jag fortfarande känner mig hungrig efter maten.
Är det någon som känt såhär och som har tips vad jag kan göra/äta? Vill helst inte sluta med LCHF eftersom jag mår bra för övrigt med den kosten.
Önskar också tips på mättande inte allt för komplicerad frukost och mellanmål?

Anmäl
2016-04-05 17:24 #1 av: Siggebus

Frukost: rester från gårdagens middag kanske? Det står man sig bra på och var ett stående inslag i början för mig. Numera äter jag dock inte frukost.
Mellanmål åt jag bara i början innan jag hade ställt om min kropp och ville ha något på eftermiddagen om det var långt till kvällsmat. Baby bell-ost eller några skivor med ost med lite bregott på, ölkorv, kanske någon kall köttbulle eller biff, ett kokt ägg med lite majonäs på etc

Anmäl
2016-04-06 11:04 #2 av: parsley

Jag vet inte riktigt vad man kan göra ut kurrande mage. I boken Charmen med tarmen läste jag att ljuden kan bero på tunntarmen städar sig själv och att den vill ha rent och snyggt om möjligt och gärna drar igång med städaktiviteter om den är tom.

Anmäl
2016-04-06 11:08 #3 av: parsley

Lite tips och huskurer ang kurrande mage

http://stegforhalsa.se/kurrande-mage-vad-du-inte-visste/

Anmäl
2016-04-06 11:55 #4 av: HMT

Tusen tack för länken! Tolkar det som att LCHF dieten ger en snabbare matsmältning vilket gör att jag snabbt blir hungrig igen och tarmarna knorrar. Jag skall prova att äta lite oftare och lite mer:)

Anmäl
2016-04-06 22:01 #5 av: Zepp

Eller äta mer och sällan!

Ös på med fett, det är det som fördröjer matsmältningen mest!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.