Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Off topic - (OT) - Om sajten - Frågelåda - MinMat Hälsa Hälsovinster LCHF för nybörjare Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på osträtter och fett Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Övrigt
Övrigt

Sockerskatt i England

2016-03-17 05:21 #0 av: Inkanyezi

http://www.expressen.se/nyheter/storbritannien-infor-sockerskatt-pa-lask/

"Under onsdagen meddelade finansminister George Osborne att Storbritannien kommer införa en sockerskatt på läsk.

Skatten ska riktas direkt mot läsktillverkaren och vara på plats om två år.

– När jag ser tillbaka på min tid här i parlamentet så är jag inte beredd att säga till mina barns generation: "Jag är ledsen. Vi visste att det fanns problem med söta drycker. Vi visste att det orsakade sjukdomar. Men vi duckade för de tuffa besluten och gjorde ingenting", säger Osborne enligt The Independent."

Anmäl
2016-03-17 06:16 #1 av: _Fisken

Det de tar beslut om tror jag är ett viktigt litet steg framåt i rätt riktning. Kul att läsa.

Anmäl
2016-03-17 07:52 #2 av: Sindri

Men varför bara läsk? Och varför om två år? Läsk vet väl alla att det innehåller socker. Men allt som folk inte vet; Skinka, rostbiff, potatissallad, yoghurt, matpajer, näringsdrycker......etc, etc.

Anmäl
2016-03-17 07:54 #3 av: _Fisken

"Rom byggdes inte på en dag".  Det är makalöst bra att det börjar röra på sig angående sockret.

Anmäl
2016-03-17 21:22 #4 av: hemul

#2 Precis. Det andra du nämner är mycket värre. Finns inte en människa som inbillar sig att läsk är nyttigt. De dricker den ändå. Precis som de kommer att göra när den är lite dyrare också. Som vi sett med tobak här så krävs ett extremt skattepåslag för att få ner konsumtionen.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.