Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Övrigt

Njursten

2016-03-06 16:28 #0 av: marie365

Hjälp! Verkar som jag har fått njursten. Någon mer som har haft det?

Och vad ska jag äta för att slippa detta eller förbättra det?

Anmäl
2016-03-06 16:31 #1 av: Maria

Har du ont så ska du söka vård.

/Maria

 

Anmäl
2016-03-06 16:41 #2 av: marie365

Har varit inne och fått tabletter att ta när det gör ont. Funderar på hur man ska äta och drick för att inte förvärra problemen eller för att det ska bli bättre. (Jag har ätit LCHF-kost i snart två år)

Någon som har någon erfarenhet av detta eller känner till något om det?

Anmäl
2016-03-06 17:18 #3 av: angest

Jag fick kärlvidgande medicin och smärtstillande så jag kunde kissa ut stenen. Dricka mycket är väl bra. Åtminstone som förebyggande åtgärd.

Anmäl
2016-03-07 10:19 #4 av: Minska kolhydrater

Undvik oxalater, vilket finns i många livsmedel, t ex mandel, kakao, spenat mm. Finns listor på nätet över vilka livsmedel som innehåller höga halter av oxalater.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.