Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Minsta möjliga kolhydrater i rFrukostbullar

2016-03-02 19:38 #0 av: Sivlin

Är det någon som kan hjälpa mig med ett enkelt recept på limpor eller Frukostbullar

Ska försöka gå ner i vikt men kan inte bara sluta äta bröd

Hellst inget vetemjöl bör undvikas

Anmäl
2016-03-02 19:49 #1 av: Lilolizeit

1 1/2 dl mandelmjöl

2 msk sesamfrön

2 msk fiberhusk

1 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

2 ägg

1 dl creme fraiche

2 msk smält kokosfett (funkar nog lika bra med smör.)

Blandar alla ingredienser och gör små bullar/frallor av dem. 10 minuter i ca 200grader.

// Lilo - medarbetare på akvariefisk & gravid samt sajtvärdinna på bortskänkes

Anmäl
2016-03-02 20:24 #2 av: [Indii]

Flikar in en liten fråga ang. fiberhusk/ psylliumfrön och dyl. Blir inte klok på hur mycket kalorier dessa innehåller. Det tycks finnas vitt skilda uppgifter om det. Vet någon?

Anmäl
2016-03-02 20:53 #3 av: parsley

De här gör jag ibland. Lesscarbs mejerifria pofiberbröd

http://lesscarbs.se/lchf-frukost/mejerifria-pofiberbrod/

Det finns liknande varianter med mejeri istället för kokosmjölk. Om du googlar på pones så hittar du recept.

Om du vill hitta ett bröd med minimalt med kolhydrater så lägg in recept på olika bröd i kostbevakningen.se, så får du en uträkning som visar vad hela receptet innehåller i  fett, fiber, protein och kolhydrater. Dela det med antalet bitar.

Anmäl
2016-03-03 17:16 #4 av: [tk1971]

Jag har också svårt att vara utan bröd. Jag har hittat nåt som kallas "The Bröd". Googla på det. Jag tycker att det blir ganska likt vanliga frallor.

Anmäl
2016-03-03 20:22 #5 av: Amify

Jag gör ofta kesofrallorna som 56kilo har tagit fram fast jag skippar vallmon ovanpå och späckar dem fulla med chiafrön och solroskärnor. Idag blev det "tuna melts" till lunch; tar ett par skivor kesobröd och sedan tonfisk, majo och kryddor i röra ovanpå brödet och några skivor ost - sedan in i ugnen. Så gott med lite färska grönisar!

Anmäl
2016-03-06 13:54 #6 av: Sindri

#2 av: Indii
Antar att du menar kolhydrater? Det är så försumbar litet i det man får i sig så det är inget du behöver räkna. Det är ju vitsen med LCHF; man lär sig vilka råvaror man kan använda och så använder man dem och räknar ingenting.

Anmäl