Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Kolsyra/stickningar efter ansträngning

2016-02-23 14:21 #0 av: byllan80

Jag har ju inte tränat så mycket eller inte alls snarare. Nu försöker jag komma igång med promenader men nu vet jag inte om jag törs mer. Jag har aldrig ansträngt mig som idag. Jag gick uppför en lång brant backe och tog i allt jag kunde och blev väldigt andfådd. (ändå gick det ju inte fort alls jag är ju rätt tjock och dålig kondition)

Jag vilade överst i backen tills det kändes bättre och tänkte inte mer på det. Sen gick jag hem. Bara någon minut efter att jag kommit in så började det sticka kraftigt i båda armarna, händerna och ansiktet. Som kolsyra. Jag fick jättemycket ryckningar runt ögonen. Syntes tydligt när jag tittade i spegeln hur det ryckte så det var inte inbillning. Även i flera fingrar ryckte det. När jag försökte hålla händerna stilla så ryckte det okontrollerat i tummen och pekfingren mest.

Nu har det äntligen börjat lugna sig. Jag har legat på soffan i trekvart och försökt andas lugnt.

Är det nån som upplevt liknande? Vad kan det bero på? Jag har inte ätit för lite. Blodtryck när jag kom hem var 100/75 Är det för lågt efter tuff promenad?

Jag har ätit ägg o bacon imorse det kan ju inte vara saltbrist då.

Anmäl
2016-02-23 17:10 #1 av: OlgaMaria

Om blodtrycket var så lågt när du fortfarande var igång är det en varningssignal, men om du mätte tycket då du kommit ner i varv, typ 10 min efter träning behöver det inte vara konstigt. Efter träning kan trycket sjunka till en lägre nivå än innan du började träna.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2016-02-23 17:12 #2 av: OlgaMaria

Med tanke på din dåliga kondition tycker jag inte det låter som en så märklig reaktion. Fortsätt med dina promenader men du måste ju inte pressa dig till max på en gång. 

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2016-02-23 17:23 #3 av: byllan80

Ja jag mätte inte  när jag var andfådd. Jag satt och vilade ca en kvart först. Det känns helt som vanligt nu men det var väldigt obehagligt och när jag aldrig upplevt det förut. Jag mätte nu igen och det visade 113/86

Anmäl
2016-02-23 21:08 #4 av: Zepp

Mm.. har oxå varit otränad.. känner igen det där!

Tror inte det är något farligt.. mest obehagligt och obekvämt/skämmigt att vara så otränad!

Dels så tror jag det handlar om att pulsen stiger/värmen likaså, blodkärlen utvidgar sig för att bli av med värmen och då sjunker blodtrycket varvid pulsen stiger ännumer.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.