Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Vi som vill gå ner i vikt

Varför ökat i vikt dessa dgr trots litet matintag?

2016-02-19 10:29 #0 av: Fi0na

Har inte kunnat äta så bra dessa senaste dagar då jag har dragit ut lite tänder. Det har blivit blomkålsmos med mycket smör. Kaffe med lite grädde. Äggmjölk. Vatten. Lite Fun Light. Det är typ det jag levt på. Jag har inte fått känt mig mätt en enda gång. Och det är inte mycket jag ätit alltså.. men jag har däremot kanske druckit 2,5-3 liter vätska per dag.

Men ändå har jag gått upp typ 1-1,5 kg? Jag får det inte att gå ihop.

Anmäl
2016-02-19 10:30 #1 av: thea_thea

Din kropp tror "Hjälp! Jag svälter!" och lagrar extra fett. 


Anmäl
2016-02-19 10:32 #2 av: annainorrland

Vikten kan ju variera en del normalt, 2 kg upp eller ner under månaden är inte ovanligt för mig. Det är knappast kroppsfett du lagt på dig.

Anmäl
2016-02-19 10:33 #3 av: Inkanyezi

Men visst går det ihop. Om du dricker mycket vatten måste ju också det mätas av vågen.

Man går liksom inte upp ett kilo eller mer på några dagar, men variationen över tid kan vara ett par kilo upp och ner, utan att det har ett smack med ökning av fett eller muskler att göra. Det handlar om vätska framför allt, men kan också vara maginnehåll.

Anmäl
2016-02-19 10:36 #4 av: Fi0na

Jo men vätskan tror jag nog att har kommit ut redan. Skrattar

På en månad har jag faktiskt nått en vikt jag inte vägt på över 1 år. Jag har gått ner ca 5,5 kg. Men nu när jag vägde mig imorse så var det liksom 1,5 kg upp igen.

Men jag antar att det kan fara lite fram och tillbaka dag för dag.

Anmäl
2016-02-19 10:38 #5 av: parsley

Stress kan göra att man går upp i vikt. Att dra ut tänder och att inte kunna äta kan vara stressande i sig.  Om du avvaktar så tror jag kroppen kommer att återhämta sig när du mår bättre igen.

Anmäl
2016-02-20 00:51 #6 av: jessirene

Ägglossning? Gör 2 kg upp för mig över dagen, väldigt märkligt fenomen.
Kanske blir din mage långsammare när du är stilla?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.