Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Övrigt

Vikt, LCHF

2016-02-17 20:09 #0 av: Brunette20

Hade tänkt köra med LCHF under en period nu för att bli av med mitt sockersug, och sedan återgå till en mer "normal" kost (fortfarande hälsosam med inte för mycket snabba kolhydrater eller kolhydrater överhuvudtaget, men inte lika strikt som med LCHF). Men har en fråga, går man upp i vikt av LCHF? Känns fel att äta en massa fett haha, går ju emot vad man har lärt sig lite. Jag är smal redan om det spelar någon roll, inte underviktig  men smal/normal. Kan i princip äta vad och hur mycket jag vill av kolhydrater utan att gå upp, men vet inte om det blir samma sak med en LCHF diet? Hur är det generellt?

Vad jag förstått kan man äta tills man är mätt och kanske t.o.m äta mellis utan att gå upp med LCHF (i normala mängder såklart). Känner en som kör med LCHF diet, typ, hon är inte lika strikt men hon utesluter dom flesta kolhydrater. Hon säger att hon dricker grädde när hon blir sugen och äter alltid fet mat/fett som t.ex creme fraiche till maten (hon äter normalt/mycket också) och hon är super fit. Funkar det så för fler? :o Känns nästan osannolikt haha. 

Och sen hörde jag någonstans att man går upp i vikt om man börjar äta kolhydrater igen. Stämmer det?

Tacksam för svar:)

Anmäl
2016-02-17 20:18 #1 av: Zepp

Nämenaltså.. för alla så handlar det om att äta hälsosam mat med näring och varken för lite eller för mycket kalorier.

Det som LCHF kan hjälpa till med är att hålla sig ohungrig längre.. iomed att fett är så himla energirikt.. samt man slipper blodsocker som åker jojo.

Man blir inte fet av kolhydrater eller fett per se.

En fördel är att man slipper äta mellanmål. Ler

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-02-17 20:26 #2 av: lalaz4

Mitt tips om du vill bli av med ditt sockersug är att äta mer frukt eller dricka ett glas vatten istället för att äta sötsaker. Fungerade för mig och flera jag känner. 

Anmäl
2016-02-17 20:32 #3 av: ny.här

#2 Äta MER frukt? Det var ju ett roligt tips mot sötsug...

Anmäl
2016-02-17 20:44 #4 av: Zepp

Mer frukt och mindre bröd/bullar/godis/läsk i så fall.. dvs om en (1) frukt kan ersätta det sämsta så är det nog bättre för de flesta?

Frukt är sk riktig mat.. iallafall riktig godis.. ta ett äpple om du blir sugen.. för övrigt ät rikt mat alla andra måltider.

Men det där att börja leva av frukt är nog ingen höjdare?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-02-17 20:52 #5 av: Amify

Frukt funkar bara som efterrätt för mig. Äter jag det som mellis så blir jag jättehungrig strax därpå.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.