Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Off topic - (OT) - Om sajten - Frågelåda - MinMat Hälsa Hälsovinster LCHF för nybörjare Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på osträtter och fett Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Övrigt
LCHF för nybörjare

Lite motivation kanske?

2016-02-02 09:00 #0 av: [tk1971]

Nu behöver jag hjälp. Två månader med LCHF och vågen står still. Jag vet inte om jag märker nåt särskilt på min övriga hälsa heller. Och det värsta av allt - jag börjar tröttna på allt fett. Både att äta det, och att det lägger sig som en äcklig  hinna överallt kring spisen. T.o.m. på fönstret i köket.

Nej, jag har inte varit extremhård med dieten. Jag har gjort några avsteg - och vad ljuvligt gott det var med riktigt bröd! Men däremellan kan jag säga att jag verkligen försökt - men jag vet inte om jag klarar detta.

Visst, sötsuget minskar med LCHF. Men pratet om att man behöver äta mindre och därigenom får i sig mindre energi stämmer inte på mig. Fett mättar inte mer än nåt annat, tycker jag. Och därigenom missar jag ju en huvudpoäng med den här typen av mat.

Anmäl
2016-02-02 09:05 #1 av: VildaVittra

LCHF passar långt ifrån alla, men det finns ju en uppsjö av kostregimer att testa sig igenom. 
Jag har kör min helt egna ibland, som går ut på att man får äta allt man vill, om man tillreder det från grunden själv. Så inga hel eller halvfabrikat. Det blir automatiskt mindre onyttigheter, snacks av alla de olika varianter tar enorm tid. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2016-02-02 10:22 #2 av: angest

Fast chokladbollar går ju fort att göra. Om du nu inte menade att man måste tillverka sitt egna smör osv

Anmäl
2016-02-02 10:24 #3 av: angest

#0 Fett tycker jag mättar otroligt bra. Såvida man inte blandar det med kolhydrater. Då kan man äta hur mycket som helst.

Anmäl
2016-02-02 10:56 #4 av: [tk1971]

#3: Ja, det är väl olika hur man upplever det. Jag tycker inte det mättar nåt särskilt jämfört med annat.

Anmäl
2016-02-02 11:15 #5 av: VildaVittra

#2 Ja, just så menar jag, det är enormt många steg för att fixa chokladbollar. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2016-02-02 19:37 #6 av: Zepp

Mm.. dels Vitrans inlägg.. dels att mer fett gör att man förblir ohungrig längre därmed äter mer sällan.. är det som gör att man äter färre kalorier!

Den metabola/homeostatiska omställningen är den lättaste.. fast vissa kan lida kval under tiden.. sen kommer det svåra, dvs den mentala!

Dvs att ändra ätmönster/sluta med mellanmål/frukost om man inte behöver sådant för energi eller näring!

Dvs då är vi tillbaka till att laga till all mat själv från de bästa/näringsrika råvaror vi har råd med/kan lägga vantarna på.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-02-03 01:08 #7 av: hemul

Det tycker inte jag heller, tk1971. Det där med att äta tills man är mätt var rena döden i grytan för mig. Jag fortsatte med low carb ändå p.g.a. hälsoförbättringarna som var mycket stora.

När jag efter alltför många år tog skeden i vacker hand och kaloribegränsade också, du gick jag ner.

Så för mig:
Normalkost: fet och sjuk
Kaloribegränsning på normalkost: lika fet och sjukare
Low carb: fet och frisk(are)
Kaloribegränsning på low carb: smal(are) och frisk(are)

Skrattar


Anmäl
2016-02-03 07:47 #8 av: [tk1971]

#7: det där låter som jag. Jag tror att begränsning av kolhydratsintaget absolut är bra för hälsan på många sätt - men nån viktnedgång kommer inte automatiskt. Det där snacket man hör om att man kan sluta räkna kalorier gäller inte för mig, det har jag fått erfara inte bara en utan två gånger.

Anmäl
2016-02-03 07:55 #9 av: LenaK63

 "jag börjar tröttna på allt fett. Både att äta det, och att det lägger sig som en äcklig  hinna överallt kring spisen. T.o.m. på fönstret i köket."

Stek inte så hårt. Stek sakta på låg värme och ha inte så mycket fett i stekpannan så blir det brynt ändå. Så gör jag och det blir inte så mycket fett runt omkring. Ha hellre kryddsmör till maten. Jag, ensamstående, använder ca 100 - 150  g smör om dagen.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.