Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

LCHF

2016-01-27 19:55 #0 av: Mojma

Undrar ett par saker är ny på det här med LCHF.

1 ) Om man tex äter en vanlig icke lchf macka på morgonen som 1 av ingredienserna på sitt frukostbord - är det så att det förstör hela den dagen för kroppen? (Ur lchf syfte)

2) Hur mycket förstör 1 fusk dag i veckan? Är pga tidigare cancer som jag äter lchf, inte viltnedgång.

Får ingen klarhet i huruvida det sabbar hela balansen på den dagen om man tar 1 grej som sticker från lchf schema

Anmäl
2016-01-27 20:04 #1 av: Zepp

Det är vad du äter i snitt över längre perioder som betyder mest!

LCHF är ingen ny magisk diet.. det är mer ett gammalt/nytt sätt att se på kalorier/energiintag!

Olika cancerformer livnär sig på lite olika macronutrienter.. och du lär hur som helst ha ett normalt blodsocker.

Däremot så är det jämra dumt att livnära sig på näringslösa livsmedel.. typ socker, mjöl och annat.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-01-27 20:39 #2 av: Sparven88

Vi försöker köra LCHF så mycket som möjligt i vardagen. Vi åt mkt pasta, ris etc till middag innan, men har bytt ut allt det mot broccoli/blomkål osv. Sen händer det att vi ibland "fuskar" och kanske äter en smörgås eller så, men det känns ändå som att den största delen av kolhydrater är borttaget tack vare middagarna.
Här kämpar jag för viktnedgång. Jag hoppas på att det ger lite resultat iaf :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.