Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Off topic - (OT) - Om sajten - Frågelåda - MinMat Hälsa Hälsovinster LCHF för nybörjare Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på osträtter och fett Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Fusk med kravmärkt kött!

2016-01-25 22:53 #0 av: Zepp

I skolor, restauranger och matvarubutiker säljs tontals utländskt kött som svenskt kravmärkt kött, enligt miljöförvaltningen.

Gotländska livsmedelsföretagen Gothemsgården och Gotland K&D misstänks för att ha fuskat med köttet i flera års tid och sålt hundratals ton felmärkt kött. Under bara sex veckor i slutet av 2015 såldes 23 ton utländskt kött som ”svenskt kött” till konsumenter i hela landet. Dessutom såldes 9 ton kött som kravmärkt trots att så inte var fallet, enligt miljöförvaltningen i Stockholm.

– Det blir hundratals ton på ett år och det är enorma kvantiteter. Vi har aldrig stött på ett sådant omfattande systematiskt fusk tidigare, säger Daniel Selin, avdelningschef vid livsmedelskontrollen.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22146405.ab

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-01-26 00:10 #1 av: Sindri

...och blir man förvånad????

Det är lite läskigt med mat för som konsument är man helt utlämnad till den märkning som görs. Omöjligt för mig att spåra och kolla när jag står i butiken.
Egentligen har jag ingen aning om jag köper ekologisk grädde, kravmärkta morötter, eller ägg från frigående höns.

Hur har företagen kunnat fuska under flera års tid? Då är alltså kontrollen för dålig. Och maten kommer att bli ännu dyrare (speciellt den ekologiska och miljömärkta) eftersom vi behöver fler kontroller!

Anmäl
2016-01-26 02:12 #2 av: hemul

Har bara väntat på det här. Vore ju ett under om köttfärsen var det enda de fuskade med. Har undrat vart allt det där snuskiga polska grisköttet tar vägen. Fy fan.


Anmäl
2016-01-27 05:14 #3 av: Christina48

I höstas köpte jag direkt från uppfödaren på en närbelägen gård. Jag kan lova att det var äkta KRAV och gräsbetat. Smaken är något helt annorlunda och bra mycket bättre än det du får i butik.

Anmäl
2016-01-27 11:56 #4 av: Margareta

Kan bara hålla med #3 smaken är helt annorlunda.
Vi köper allt kött från korta spårbara distributionskedjor. Det går om man vill på de allra flesta ställen och blir allt lättare.
Sen man börjat vill man inte sluta utan tar hellre det extra besväret.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2016-01-27 14:39 #5 av: hemul

Jag fick en kontakt i julas och löfte om att köpa lamm till hösten och en inbjudan till lammsläpp i vår. Vad gör jag? Jag tappar bort visitkortet! Men jag tittade på kartan var gården låg och minns kartbilden. Bara det att det låg flera hus där ploppen på kartan hamnade. Blir att ringa en del pinsamma telefonsamtal framåt våren.


Anmäl
2016-01-27 19:41 #6 av: Zepp

Det kan vara värt besväret och skammen.. man kan iallafall testa minst en gång?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-01-27 19:48 #7 av: hemul

Ja, jag såg verkligen fram emot det, inte bara för köttet. Hade redan engagerat en kompis med bil som också ville åka och titta på lammen. Ledsen

Fast städar jag en gång till kan det ju hända att jag hittar visitkortet. Slänger allt på mitt skrivbord, men jag brukar inte slänga det i papperskorgen utan att kolla vad det är först.


Anmäl
2016-01-27 19:54 #8 av: Zepp

Mitt vardagsrumsbord dignar ofta i bra att ha lappar.. ända tills min mor kommer på besök.. då är det som regel rent på det bordet! Ledsen

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.